Hodnocení víkendu: A-tým nezvládl utkání s Karvinou v prodloužení, ostatní celky vybojovaly tři body

O uplynulém víkendu si každý tým zapsal alespoň bod. A-tým na hřišti Karviné prohrál v prodloužení, B-tým v domácím prostředí vyhrál s Berounem. Dorost se radoval z těsného vítězství ve venkovním souboji s Kert Parkem, starší žáci porazili vysoko Prachatice, úspěšní byli v Blovicích také mladší žáci.

A-tým

Ve druhém venkovním utkání se plzeňští hokejbalisté setkali s Karvinou. Do zápasu vstoupili skvěle, když se ve čtvrté minutě ujali vedení. Karvinští ale za chvíli potrestali vyloučení plzeňského hráče a srovnali. Mečouni si pak ještě před přestávkou vzali vedení zpět, ale druhá část vyšla lépe domácím a dvěma brankami skóre otočili. Ve třetí třetině na své konto přidali další trefu, na to poté plzeňští hráči zareagovali a dvakrát se prosadili v přesilové hře. O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení, kde byli úspěšnější Karvinští.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Vezeme bod z Karviné, za který dle vývoje utkání můžeme být rádi, ale na druhou stranu to také můžeme vnímat jako ztrátu dvou bodů. Naše hra se postupně zvedá, výkon v Karviné byl dobrý, ale nebyl konzistentní po celou dobu utkání. Začínáme proměňovat šance, které si vytvoříme, a pokud se vyvarujeme chyb, které nás sráží, tak budeme na dobré cestě.

Sobota 24. září: HbK Karviná - HBC Plzeň 5:4p (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

B-tým na domácím hřišti přivítal Kelty. V úvodu si Plzeňští zahráli přesilovou hru, ale v první třetině se žádný míček do branky nedostal. Mečouni otevřeli skóre až na začátku druhé části, když byl přesný Pavlíček. Plzeňský útočník se v závěru třetiny prosadil ještě jednou a zařídil Plzni dvoubrankové vedení. Berounští hráči nemohli překonat plzeňského gólmana, naopak Plzeňští si ke konci základní hrací doby výhru pojistili další trefou a udrželi čisté konto.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: K zápasu jsme přistoupili zcela jinak než v Novém Strašecí. Odhodlání bylo na hráčích vidět už od rozcvičky. Přestože se v naší hře stále objevují věci, na kterých musíme pracovat, tak jsme utkání zvládli na vysoké úrovni. Abychom však byli úspěšní dlouhodobě, je potřeba ke každému utkání přistoupit stejně jako nyní.

Neděle 25. září: HBC Plzeň B - SK Kelti 2008 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorost se v domácím prostředí utkal s pražským Kert Parkem. Hostům se vydařil vstup do utkání lépe a v polovině první třetiny šli do vedení. Plzeňští hokejbalisté se poprvé radovali v závěru druhé třetiny, kde srovnal Kraus. Vyrovnaný stav vydržel až do třetí části, ve čtyřicáté první minutě otočil stav Procházka. Těsný náskok už mečouni nepustili a zapsali si další tři body.

Komentář trenéra Michala Edla: Z pohledu diváka to byl určitě atraktivní zápas, který byl celou dobu nahoru a dolů. Buhužel si myslím, že oba týmy trápila koncovka. Kluci plnili taktické pokyny, které jsme stanovili, což bylo určitě zlepšení oproti minulému zápasu. Utkání poznamenala vyloučení ve druhé třetině, která se v podstatě nehrála skoro v pěti. Ve třetí třetině jsme víceméně pokračovali v taktice a přineslo to na konci svoje ovoce. Myslím, že v zápase jsme byli šťastnějším týmem, ale šli jsme tomu naproti.

Neděle 25. září: HBC Plzeň - HC Kert Park Praha 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci doma bojovali s Prachaticemi. Plzeňští hráči měli povedený začátek, v početní výhodě pak otevřeli skóre. Ještě ke konci první třetiny se prosadili jednou, ve druhé části na své konto přidali šest gólů. Mečounům to nestačilo a i v další části své vedení navyšovali. Prachatického gólmana prostřelili ještě osmkrát, hosté jen upravili skóre dvěma brankami a Plzeňští se radovali z další výhry. Čtyřmi góly pomohli týmu Kořínek a Našinec.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Stejně jako v Blovicích i tento zápas začal tým dobře, koncentrovaně. V první třetině jsme ztroskotávali na výborném brankáři Prachatic. Od druhé třetiny se kluci začali prosazovat střelecky více. Výkony hráčů, ale i celého týmu jdou víceméně pořád nahoru. Premiéru měl v poslední třetině brankářský nováček Olda Pelíšek. Ve středu nás čeká druhá konfrontace s mužstvy jiných skupin, uvidíme jak obstojíme v tomto měření sil tentokrát.

Sobota 24. září: HBC Plzeň - HBC Prachatice 16:2 (2:0, 6:0, 8:2)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci se představili v Blovicích. Plzeňští se na hřišti soupeři poprvé prosadili ve čtvrté minutě, v první třetině pak domácího gólmana překonali ještě dvakrát. Do druhé části vstoupili lépe blovičtí hráči a snížili. Pak už ale míčky končily jen na druhé straně, v prostřední části vsítili mečouni pět branek, ve třetí se radovali třikrát. Plzeň tak zaznamenala vysokou výhru, pět gólů si zapsal Ptáčník, hattrickem se blýskli Šulan a Šplíchal.

Komentář trenéra Michala Samce: Bude doplněn.

Neděle 25. září: SK Inter Blovice - HBC Plzeň 1:11 (0:3, 1:5, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Středa - 28. září

A-tým: Dobřany - HBC Plzeň (11:00)
Starší žáci: Rebel Cup

Sobota - 1. října

A-tým: Ústí nad Labem - HBC Plzeň (11:00)

Neděle - 2. října

B-tým: HBC Plzeň - České Budějovice (14:00)
Mladší žáci: Turnaj Třemošná