Sváteční západočeské derby. Plzeň ve středu nastoupí v Dobřanech

Hokejbalová CROSSDOCK extraliga ve svém termínovém kalendáři plně využila státního svátku a hráči všech týmů tak absolvují „anglický týden“. Mečouny čeká druhý ze tří zápasů během osmi dní v Dobřanech. V předchozích dvou venkovních duelech bodovali, podaří se jim pokračovat v nastoleném trendu?

TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň, středa 28. 9. od 11:00

Oba západočeské celky se v loňské sezóně musely smířit s play-down. Letos by se v obou táborech záchranářským pracem chtěli vyhnout a probojovat se do postoupivší osmičky pro play-off. Úvodní duel obou celků ale minimálně výsledkově patřil spíše k loňskému ročníku. Šneci a mečouni v extralize přivítali pardubický Svítkov. Východočeši v úvodním kole na svém hřišti deklasovali Dobřany 9:1 a o týden později v plzeňské hale zvítězili 5:0.

Domácí porážku Plzeňané hodili za hlavu. Nyní jsou v polovině náročné série čtyř venkovních duelů, ze kterých dosud získali 4 body. Na vítězství 3:1 v Hostivaři navázali porážkou 5:4 po prodloužení v Karviné. Mladý kádr, který vede dvojice Tomáš Semera a Martin Kadaně, zatím ukazuje, že by mohl zapomenout na venkovní trápení z loňské sezóny, kdy první bodový zisk ze hřiště soupeře přišel pro Plzeň až v měsíci dubnu.

Plzeňský tým aktuálně trápí něco zcela jiného, a to velmi časté vylučování. V úvodních třech duelech se mečouni bránili početní převaze hned dvacetkrát! Zatímco v Hostivaři se Plzeň soupeřově přesilovce ubránila, v Karviné z totožné herní situace dvakrát inkasovala. Rozhodující branka navíc padla v signalizované výhodě. Pro další zápasy tak budou muset mečouni změnit dosavadní zlozvyky.

Dobřanský celek má zatím v soutěži totožnou bilanci jako Plzeň, a to zisk čtyř bodů. Na domácí porážku s Prachaticemi po samostatných stříleních navázali Šneci vítězstvím v Hradci Králové. Tuhý boj rozsekli vítězným gólem na 3:2 v poslední minutě utkání. U vítězství na východě Čech byl také nedávný účastník MS Masters Tomáš Ruda, který spolu s Miroslavem Strejčkem před sezónou posílil Šneky z pražského Kova. Po studiu v zahraničí se do kádru vrátil také juniorský mistr světa a aktuální kapitán týmu Pavel Sloup. Dobřany naopak pocítili odchod Davida Brauna do Prachatic.

Středeční souboj dvou západočeských celků v dobřanské hale slibuje zajímavou zápletku, o to víc, když oba vzájemné duely v loňské sezóně skončili remízou po 45 minutách hry. V obou případech se z bonusového bodu radoval hostující celek. Plzeňané si budou muset dát pozor na Jana Kováříka, který je s pěti body (3+2) nejproduktivnějším mužem dobřanského celku. Plzeňany zatím táhne Martin Kunzmann, který má jen o jednu přihrávku méně a v extralize se také daří juniorovi Matěji Pavlíčkovi (1+3).

Zápas můžete sledovat prostřednictvím elektronického zápisu na webu hokejbal.cz.

Program dne:

Středa - 28. září

A-tým: Dobřany - Plzeň (11:00)
B-tým: Fireball Plzeň - Plzeň (18:00, Český Pohár)
C-tým: Plzeň - Beroun (18:30, Český Pohár)
Starší žáci: Rebel Cup