Hodnocení víkendu: Ztráty mužů, SŽ přišli o čisté konto dvě sekundy před koncem

O uplynulém víkendu si bohužel ani jeden z mužských týmů nepřipsal další body do tabulky. Rozhodně blíže k nim měl B-tým. Prvoligové mečouny srazil až smolný závěr. Hokejbalisté Plzně v extralize se tentokrát nezmohli na žádnou branku. Dorostenci měli tento víkend volno. Porce zápasů naopak čekala na žáky. Oba celky zvládli v týdnu absolvovat turnaj. FOTO: SK Rebel Praha

A-tým

V zápase mečounů na půdě ústecké Elby diváci příliš šancí neviděli, také díky špatnému počasí. První změna skóre přišla před polovinou utkání. Plzeňskou chybu při zakládání přesilové hry potrestal Krajíček. Šest minut poté zužitkoval vybojované trestné střílení Červinka a mečouni prohrávali o dvě branky. Třetí trefu přidal ve 34. minutě Stupka v početní výhodě. Mečouni se celým zápasem protrápili a po matném výkonu se do Plzně vrátili bez vstřelené branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Druhé utkání v řadě, které jsme si sami prohráli. Vlastními chybami, naivitou, nedisciplinovaností a nemohoucností v zakončení přicházíme o šance, jak sbírat body.

Sobota 3. září: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

První třetina utkání 1. ligy mezi Plzní a českobudějovickým Pedagogem gól nenabídla, prvních 15 minut bylo ale předehrou pořádného dramatu. Mečouny poslal ve 22. minutě do vedení Pavlíček. Pedagog ovšem vyrovnal a v 36. minutě šel dokocne do vedení. Dva rychlé zásahy v přesilovce ze strany Plzně ale opět přiblížili tři body na stranu mečounů. Jihočeši ale okamžitě srovnali. Nervózní závěr utkání plný vyloučení vyzněl lépe pro soupeře, který v čase 44:12 využil přesilovku a rozhodl o plzeňské prohře 3:4.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V nedělním utkání k nám dorazili velmi silné a zkušené Č. Budějovice. Ve velmi kvalitním utkání, se po nulové první třetině vedení v utkání pravidelně střídalo. Přestože jsme předvedli velmi kvalitní výkon, tak o bodový zisk nás připravila chyba v defenzivě a obdržený rychlý gól po našem gólu na 3:2 a špatná disciplína. Pokud si však z tohohle utkání vezmeme jen to dobré, tak s námi musí všichni soupeři počítat..

Neděle 2. října: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

U kategorie starších žáků se nejprve vraťme zpět v čase, na středu 28. září. Mečouni se v Praze Čimicích zúčastnili Rebel Cupu. Plzeňané se utkali s domácími Rebely, které porazili 3:2. V dalším zápase podlehli pardubickému HBC 0:5. Plzeň tak skončila druhá. Do All-Stars teamu turnaje se opět probojoval Pavel Fiala.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Ve sváteční den jsme absolvovali další turnaj, tentokráte Rebel Cup, který byl sice za účasti pouze tří mužstev, ale na kvalitě soupeřů to vůbec neubralo. S domácími Rebeli jsme se tahali o výsledek, nakonec jsme zápas zvládli výhrou. Druhé utkání s Pardubicemi nám i nyní ukázalo, že máme spoustu práce, abychom mohli pomýšlet na výrazně lepší výsledek. Porážka 0:5 není dobrá. Možná nejvíce skutečnost, že jsme nevstřelili ani jediný gól.

V sobotu již mečouni opět naskočili do soutěžního utkání. Proti Českým Budějovicím šli mečouni brzy do vedení. To se v první třetině navýšilo ještě o další dvě branky. Během sedmi sekund (!) se trefili hned dva hráči HBC Plzeň! Mečouni postupně navyšovali skóre, hattrick si připsali Našinec a Kořínek. O čisté konto přišli mečouni pouhé dvě sekundy před koncem, i tak mohli radostně oslavit výhru 8:1.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: V zápase na půdě Českých Budějovic jsme na začátku zužitkovali přesilovku, ale pak měl minimálně dvě velké šance soupeř. Tady mužstvo podržel Jindra Hošek. Dál už jsme se střelecky začali opět prosazovat my. Postupně velmi solidním výkonem se nám dařilo navyšovat skóre. Škoda zaváhání v posledních vteřinách zápasu, které nás stálo výhru bez obdržené branky. Potěšující je i to, že snižujeme počet trestů tam, kde bychom je měli mít. Příští soupeř bude z naší skupiny zřejmě ten nejsilnější, přijede Suchdol, který je v tabulce těsně za námi.

Sobota 1. října: SK Pedagog České Budějovice - HBC Plzeň 1:8 (0:3, 0:2, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Plzeňský tým se zúčastnil svazového turnaje, který se konal v Třemošné. Do Poháru mladších žáků ve skupině Západ vstoupili mečouni dvěma výhrami. Nejprve se utkali s domácím Tatranem. V zápase sice prohrávali, dvě trefy ve 14. minutě ale nasměrovaly mečouny k výhře 5:2. Po krátké pauze se Plzeňané utkali se Stříbrem. Ve druhém duelu je uklidnil vstřelený gól hned v první minutě a nakonec si došli pro hladké vítězství 9:0.

Komentář trenéra Michala Samce: O víkendu jsme odehráli dva velmi dobré zápasy. Na hráčích je vidět, jak je hokejbal baví a každý další zápas je z naší strany lepší. V týmu velmi dobře funguje skladba relativně zkušených opor se začínajícími hráči i kluky z přípravky, kteří se teprve učí hrát na velké hřiště. Musím říct, že i když je v naší hře mnoho prostoru ke zlepšení, dělá mi radost, když vidím, jak na sobě hráči pracují a jak efektivně se dostavují dílčí výsledky.

Program příštího víkendu:

Sobota 8. října

  • A-tým: Plzeň - Prachatice (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (13:30)

Neděle 9. října

  • B-tým: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (15:00)
  • Dorost: České Budějovice - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Dobřany (10:00)