Moje role v týmu je letos dost jiná než minulý rok, prozrazuje Jan Miksan

Mečouni zatím v úvodu sezóny nejsou příliš produktivní, ze série venkovních zápasů si přivezli jen čtyři body. Jedním z hráčů, který v posledních utkáních přispěl ke gólům, je Jan Miksan. Plzeňský útočník letos nastupuje jako asistent kapitána. Nejen o tom se rozpovídal podrobněji.

Honzo, ve čtyřech venkovních utkáních jste jen jednou vyhráli a získali čtyři body. Myslíš, že jste jich mohli vybojovat více?
Určitě jsme mohli získat víc bodů. Mít ze čtyř venkovních zápasu jen čtyři body je málo a my musíme z takových zápasů body získávat.

Měli jste nabitý program, v týdnu jste odehráli západočeské derby, v Dobřanech jste nakonec prohráli 2:4, na soupeře jste se ve třetí třetině už nedotáhli. Jak utkání hodnotíš?
Utkání se pro nás od začátku nevyvíjelo dobře. Po pětiminutové přesilovce Dobřan jsme ztráceli dva góly. Byl to zápas hodně o soubojích a využitých přesilovkách.

V sobotu jste nezvládli souboj v Ústí nad Labem, zapsali jste si prohru 0:3. Co chybělo k lepšímu výsledku?
Nejvíc nám chyběla přesnost v zakončení, mohli jsme zápas zlomit na svoji stranu už v začátku, ale to se nám nepovedlo a pak už jsme se jen trápili.

Neprosadili jste se ani jednou a také ve většině zápasech jste zatím málo produktivní. Zaměřujete se na to?
Na tréninku se na to hodně zaměřujeme, ale přeci jenom je to jiné než v ostrém utkání. Musíme na tom ještě více zapracovat, abychom využívali šance, co si vytvoříme.

Patříš k neproduktivnějším hráčům týmu, v předchozích třech utkáních jsi vsítil dva góly a na dva nahrál. Jsi spokojený se svým výkonem?
S výkonem jsem spokojený tak napůl, produktivita sice vypadá dobře, ale když se nedaří týmu, tak je to horší. Pořád je co zlepšovat.

V letošní sezóně jsi asistent kapitána. Jak vnímáš svou roli v týmu? Je jiná než minulý ročník?
Moje role v týmu je letos dost jiná než minulý rok, i s ohledem na to, že jsem v týmu nejmladší. Minulý rok to bylo spíše o vedení celého týmu, ale letos je to spíše o podpoře ostatních hráčů.

V létě ses zúčastnil Evropského poháru v Pardubicích, který jste s reprezentací U20 vyhráli. Dodalo Ti to chuť do další sezóny?
Chuť do sezóny mi to dodalo, ale už začala nová sezóna a já se chci soustředit na její průběh a na svoje výkony v ní.

O víkendu se po skoro měsíci představíte na domácím hřišti, kde se utkáte v Prachaticemi. Jaký zápas očekáváš?
Očekávám velmi tvrdý zápas s hodně vyloučeními. Hrajeme před domácími fanoušky, a tak se budeme snažit předvést co nejlepší výkon a zápas vyhrát.