Mečouny čeká další venkovní utkání, poměří síly s Kladnem

Po neúspěšném domácím zápase budou plzeňští hokejbalisté o víkendu bojovat o další body na Kladně. Kladenští se zatím také nacházejí ve druhé části tabulky a oba týmy tak budou chtít napravit poslední nepovedená utkání a získat důležité body. V neděli se na hřišti představí B-tým, starší žáci mají domluvený přátelský duel.

Mečouni ani v minulém utkání své konto výher nenavýšili a se sedmi body jsou stále na předposledním místě. Naposledy se z vítězství radovali na domácím hřišti, když porazili Prachatice 6:3. Poté vyjeli ke dvěma zápasům na východ Čech, v oslabené sestavě ale nejprve nestačili na Letohrad (3:6), o den později nebyli úspěšní ani s Pardubicemi (1:9). O minulém víkendu měli na domácím hřišti souboj s Hradcem Králové dobře rozehraný, dvakrát ale ztratili vedení a nakonec si první body v sezóně zapsali Hradečtí.

Ani Kladno na tom letos není nejlépe. Kladenští zatím vsítili nejméně branek ze všech týmů a s jedenácti body se nachází na deváté pozici. V letošní sezóně zatím vybojovali nejvýše dvě výhry v řadě, nyní dvě utkání po sobě nezvládli. Poslední body vybojovali doma proti Ústí nad Labem, se kterým vyhráli 3:1. Minulý týden prohráli s Letohradem 4:3, o svátečním pátku se ani jednou neprosadili a z Prachatic se vraceli s prázdnou (0:3).

Ve vzájemných zápasech byli minulý rok úspěšnější kladenští hráči, kteří ovládli obě utkání. Nejprve se týmy setkaly v plzeňské hale, kde šli domácí v páté minutě do vedení, pak ale Kladenští skóre otočili a zvítězili 3:1. Mečounům se nedařilo ani v odvetném souboji, na hřišti soupeře v první třetině prohrávali, ve druhé se jim podařilo srovnat a v další šli do vedení. O těsný náskok ale přišli ve čtyřicáté druhé minutě, o chvíli později si Kladno vzalo vedení zpět a Plzeňští byli bez bodu.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je zatím Martin Kunzmann, který se prosadil pětkrát a na sedm gólů nahrál. V posledních zápasech se dařilo také Vítu Lokajíčkovi, jenž si v Letohradě zapsal dvě trefy, v utkání s Hradcem Králové u dvou asistoval. Kladno od letošní sezóny vede jako trenér Slavomír Švancar. Nejvíce bodů zatím posbíral Adam Petr, na svém kontě má tři branky a pět asistencí. Za ním je s šesti body Martin Špaček.

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota – 29. října
A-tým: Kladno – HBC Plzeň (11:00)

Neděle – 30 října
B-tým: Vlčí Smečka Ústí nad Labem – HBC Plzeň B (11:30)