Hodnocení víkendu: B-tým bral po obětavém výkonu dva body, A-tým neuspěl

O uplynulém hracím víkendu měla od soutěžních utkání volno mládežnická družstva. Naopak dvakrát do akce šel plzeňský B-tým. V pátek srdnatě čelil v Českém Poháru pražskému Kovu a zkušenému soupeři pořádně zatopil. V neděli ke třem bodům chyběly pouhé dvě vteřiny, výsledkem nakonec byla výhra po samostatných stříleních. Naopak na další body do tabulky již téměř měsíc čeká plzeňské Áčko, které neuspělo na Kladně. FOTO: Jana Procházková / HBC Kladno

A-tým

Na ploše kladenské arény se mečounům dařilo i přes mdlý výkon držet bezbrankové skóre. K tomu pomohl také výkon brankáře Čapka. Nicméně úspěšná dorážka v přesilovce Kladna ze 13. minuty a úspěšný průnik o minutu později dali Kladnu dvoubrankovou výhodu. Ve druhé části se mečouni zvedli, zlepšený výkon potvrdil snižující trefou v početní výhodě Lokajíček. Ve třetí části mělo více ze hry Kladno, přesto Plzeňané mohli duel dvou trápících se týmů zdramatizovat. Definitivně jim naději vzala branka Soukupa na konečných 3:1.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Stále ta samá písnička. V první třetině nás srazí úplně zbytečné vyloučení, gól v oslabení a následně gól do šatny. Prohráváme rázem 2:0 a musíme dotahovat. I přesto jsme se nevzdali, zvýšili nasazení a ve druhé třetině se nám podařilo snížit. Bohužel to bylo z naší strany vše.

Sobota 3. září: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Hrací víkend otevřel plzeňský B-tým pohárovým soubojem s pražským Kovem. Nástup měla Plzeň výborný. Ve 40. sekundě poslal domácí do vedení Slezák. Kovo ovšem brzy srovnalo. Když se utkání překlopilo do druhé poloviny, šli Pražané do vedení. Mečouni si poté vybralislabou chvilku, kdy během 27. minuty inkasovali hned dvakrát a stav byl rázem 1:4. Plzeňané se ovšem nevzali, podpořeni skvěle chytajícím Ondřejem Kočkou ve třetí třetině stáhli náskok na jedinou branku. Přestože Kovo opět odskočilo, hala viděla díky Smetákově brance na konečných 4:5 pořádné drama až do konce!

Pátek 28. října, 2. kolo Českého Poháru: HBC Plzeň B – TJ Kovo Praha 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)

Podrobnosti o utkání

V neděli se vydalo Béčko do Ústí nad Labem. V prvním kole soutěže zde porazilo Ještěry. Nyní čelilo Vlčí Smečce. Přestože ve 4. minutě Plzeň inkasovala při vlastní přesilovce, mečouni nesložili zbraně a před domácím brankářem začalo být horko. Vyrovnat se podařilo ještě před koncem první části. Ve druhé části se skóre neměnilo. Vedení 2:1 zařídila Plzni trefa Krejčího z 39. minuty. Mečouni opět sahali po třech bodech, Smečka ale srovnala v čase 44:58! Dva body nakonec putovaly do Plzně díky proměněným pokusům v samostatných stříleních, kde byli úspěšní Slezák a Forejt.

Komentář trenéra Víta Čapka: V úvodu nám dělal velký problém rychlý přechod domácího týmu do našeho obranného pásma. Také jsme brzy inkasovaly při naší přesilovce, ale obdržená branka nás nakopla. Do konce třetiny se nám po důrazu mladíka Martina Krále podařilo vyrovnat z hole kapitána Deji. Od druhé třetiny jsme se čím dál více osmělovali a šance Banýra a Štípka volali po gólu. Také domácí si vytvářeli šance, ale Kuba Šlechta v bráně měl opět svůj den. V závěrečné části vstřelil rozdílovou branku Krejčí. Když už se zdálo, že si odvezeme plný počet bodů, domácí při power play vyrovnali…V nájezdech jsme se prosadili dvakrát, zato Vlčí smečka pouze jednou. V neděli to byl týmový výkon, všichni hráči hráli obětavě a bojovně. Základem byl perfektní výkon Kuby Šlechty a ostatní se k němu přidali, a za to zaslouží pochvalu.

Neděle 30. října: Vlčí Smečka Ústí nad Labem - HBC Plzeň 2:3ss (1:1, 0:0. 1:1)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 5. listopadu

  • A-tým: Plzeň - Kert Park (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:30)


Neděle 6. listopadu

  • B-tým: Plzeň – Nové Strašecí (14:00)
  • Dorost: Plzeň – Beroun (11:00)