Do Plzně v sobotu zavítá Kert Park. Dojde na souboj dlouholetých parťáků?

V nadcházejícím extraligovém kole přivítají mečouni hegemona posledních ročníků. Na Košutku zamíří pražský Kert Park. Tým vedený Tomášem Semerou a Martinem Kadaněm by potřeboval opět začít podovat a rád by jednoho z favoritů soutěže překvapil. Zápas může mít navíc symbolický příběh, kdy proti sobě mohou stát dlouholetí parťáci, kteří se v posledních několika sezónách dělili o plzeňské brankoviště.

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha, sobota 5. listopadu od 11:00

Posledních šest sezón platila ohledně plzeňského hokejbalového týmu jedna jistota. Strážit jeho klec bude jeden z dvojice Petr Kráčina, Jiří Návara. Dorostenečtí šampióni z roku 2015 a brankáři, kteří hájili české barvy na (juniorských) světových šampionátech si postupem času dělili odchytané minuty rovným dílem a oba se etablovali jako velké opory mužstva.

Před letošním ročníkem se jejich cesty ale rozdělili. Návara vyslyšel vábení mistrovského Kertu, kde převzal žezlo po Petru Miklovi. V sobotu tak může dojít na souboj dlouholetých kamarádů. Bude hrát v tomto případě znalost Návary do karet plzeňským hráčům a nebo naopak?

Pražané mohou do Plzně přijet v dobrém rozmaru. Poslední říjnovou sobotu v domácím prostředí opět ovládli Československý Superpohár, když tým LG Bratislava deklasovali vysoko 8:0. Pěti góly zazářil útočník Tomáš Lhota. U třech gólů Kertu byl zapsaný také navrátilec do sestavy Tomáš Wróbel, který v letošním ročníku navlékl dres Kert Parku vůbec poprvé.

Mužstvu pod vedením trenérské dvojice Kuna a Jelen se navíc daří také mezi extraligovými mantinely. Kert prohrál pouze dvě z devíti utkání a patří mu tak druhá příčka. Sklonit se musel před aktuálně vedoucími Jeleny z Letohradu a po samostatných stříleních podledl Pardubicím.

Mečouni se oproti tomu nacházejí na opačném pólu tabulky. Kvůli prohře s Hradcem Králové zůstali „uvězněni“ na 11. příčce a ve smolném utkání navíc přišli o kapitána Kunzmanna, který má po zásahu soupeřovy hole poraněné oko. Zlomit nepříznivou sérii se nepodařilo ani uplynulý víkend na Kladně, kde Plzeňané padli 1:3.

Nyní před Plzní čeká další náročná zkouška. Kert Park navíc v soutěžním utkání naposledy porazili 4. března 2018. Tento duel ale pamatuje pouze trojice Kráčina, Hanuš, Kunzmann. V přípravném duelu v zimním období ale mečouni extraligové šampiony porazili. Gólem k vítězství přispěl také Jakub Vobruba, který je momentálně zastupujícím kapitánem týmu a patří mezi nejproduktivnější hráče týmu (3+4). Ještě o gól víc má Vít Lokajíček. Kert Park zatím velebí především Radomíra Vaňka (6+7) ve svém středu má ale celou řadu nebezpečných borců, například reprezentační útočníky Lukáše Lhotu, Petra Danka a Dalimila Zvonka.

Úvodní buly zápasu je naplánováno na 11:00. Vstupné na extraligové utkání je 30 Kč. Duel je možné sledovat také prostřednictvím online textového přenosu na serveru Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota 5. listopadu

  • A-tým: Plzeň - Kert Park (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:30)

Neděle 6. listopadu

  • B-tým: Plzeň – Nové Strašecí (14:00)
  • Dorost: Plzeň – Beroun (11:00)