Hodnocení víkendu: Zápasy mužů se rozhodly až v poslední minutě, SŽ potvrdili pozici lídra

Plzeňské hokejbalové týmy se o uplynulém víkendu těšily domácímu prostředí. Utkání A-týmu, B-týmu a dorostu se rozhodovala až v samotném závěru. Zatímco plzeňské Béčko se radovalo z vítězství po vstřeleném gólu v poslední minutě, A-tým musel spolknout hořkou pilulku v podobě inkasované rozhodující trefy v posledních sekundách duelu. Neuspěl ani dorost. Starší žáci se naopak suverénním způsobem osamostatnili na čele ligové tabulky.

A-tým

Mečouni hostili favorita soutěže, pražský Kert Park. Vstup do zápasu se domácím nepovedl. Brzy po úspěšné teči Vaňka nezvládli pokrýt střílejícího Štefku a v 5. minutě prohrávali o dvě branky. V 8. minutě ale Plzeň využila přesilovou hru a od té doby Kertu pořádně zatápěla. Díky plzeňské aktivitě sledovali diváci vyrovnaný duel a ve druhé třetině mečouni vyrovnali po druhé trefě Hanuše. Ve třetí části se Kert sice ujal vedení, domácí ovšem srovnali. Když už duel směřoval do prodloužení, jali se rozhodčí vylučovat na plzeňské straně. Hosté nabídnutou šanci využili pouhé tři sekundy před koncem a pohledný duel tak skončil předčasně výsledkem 3:4….

Komentář trenéra Tomáše Semery: Přestože jsme do utkání neměli optimální start, a z první dvou šancí jsme inkasovali, se nám proti Kertu podařilo dvakrát skóre srovnat. Proti tak kvalitnímu soupeři to bylo hodně těžké. O to větší cítím hořkost z porážky, když i po zpětném zhlédnutí videa nechápu, co pan rozhodčí odpísknul půl minuty před koncem za faul a poslal nás do oslabení. To se nám bohužel ubránit nepodařilo a tak počítáme další ztracené body.

Sobota 5. listopadu: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
Podrobnosti o utkání

B-tým

Také nedělní duel plzeňského Béčka byl velmi divoký. Do kabin se po první třetině šlo za stavu 1:1. Přestřelku připomínal úvod druhé třetiny, kdy každý z týmů nastřílel po třech gólech během jejích prvních pěti minut! Opětovně Plzeň poslal do vedení Forejt svým druhým zásahem ve 33. minutě, Nové Strašecí ale opět rychle srovnalo. Nicméně dělbu bodů znovu zrušil zásah v poslední minutě. Tentokrát se z něj ale radovali mečouni. V čase 44:14 se ve vlastním oslabení třefil Svoboda na konečných 6:5.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Přestože jsme si v neděli připsali třetí výhru v řadě, tak ji hodnotíme jako nezaslouženou. Sice jsme dokázali zápas otočit a vstřelit šest branek, ale po většinu zápasu jsme vůbec nehráli tak, jak se chceme prezentovat.Naše hra postrádala týmovost a osobní odpovědnost za výsledek. V naší hře se nachazí příliž mnoho nešvarů, které musíme co nejrychleji odstranit.

Neděle 6. listopadu: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 6:5 (1:1, 3:3, 2:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Souboj mezi Plzní a berounskými Kelty sliboval tuhou a vyrovnanou bitvu. Největšími postavami zápasu byli oba brankáři. Zejména díky nim svítilo po druhé třetině na výsledkové tabuli skóre 0:0, změnu stavu nepřinesla ani minutová plzeňská přesilovka pěti ku třem. První gólový zápis měl na svědomí plzeňský Kotrouš na konci 33. minuty. Beroun ale vyrovnal a duel došel rozuzlení v posledních třech minutách. Z výhry se nakonec radoval soupeř, který na vítěznou branku v čase 42:28 navázal ještě trefou při domácí power-play.

Komentář trenéra Michala Edla: Bude doplněn.

Neděle 6. listopadu: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Liga staršíchžáků viděla v sobotu souboj prvního s druhým týmem skupiny Jih + Západ. Ten dopadl zcela jednoznačně ve prospěch Plzně. O vítězství 10:0 rozhodli mečouni především v prvních třiceti minutách hry, kdy nasázeli devět branek. U poloviny branek byli Kořínek a Zelinger (oba 3+2), brankář Jindřich Hošek si připsal jedenáct úspěšných zákroků. Mečouni v osmi utkáních soutěže neztratili ani bod a na čele tabulky mají po víkendu úctyhodné skóre 100:10.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Se sousedem v tabulce jsme tento důležitý zápas zvládli velmi dobře. Olymp měl hned šikovných hráčů, včetně nejlepšího střelce soutěže Launu. Díky spolehlivým zákrokům obou gólmanů a dobré hry bránících hráčů se střelecky poprvé neprosadil, naopak to byl Matěj Kořínek, který si pěti body upevnil vedení v kanadském bodování. Těší nás tedy jak deset vstřelených branek, tak zejména nula u obdržených branek, protože soupeř individuální kvalitu nesporně měl.

Sobota 5. listopadu: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 10:0 (5:0, 4:0, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 12. listopadu

  • A-tým: Plzeň – Pardubice (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (13:30)

Neděle 13. listopadu

  • B-tým: Beroun – Plzeň (15:00)
  • Dorost: Blatná – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (12:00)