Ze zápasu s Kert Parkem si odnášíme i spousty pozitivních věcí, říká David Štípek

V sobotu přišel A-tým o všechny body jen tři vteřiny před koncem třetí třetiny. Naopak o den později rozhodl v poslední minutě utkání B-tým. V obou mužstvech nastoupil David Štípek, který v neděli zaznamenal první gól v sezóně. Nyní chce co nejvíce pomoc klubu, odměnou by pro něj bylo mistrovství světa.

Davide, koncem minulé sezóny jsi byl zraněný a také v letošní sezóně jsi kvůli zdravotním potížím přes měsíc vynechal. Je už nyní vše v pořádku?
Ano, všechny bolesti i nemoci už mě opustily a cítím se teď dobře, ale po dlouhé pauze mi chybí kondice a na tom budu muset ještě zapracovat.

V sobotu jste se s A-týmem utkali s Kert Parkem, se kterým jste prohráli 3:4. Proti jednomu z nejlepších týmů jste ale skvěle bojovali. Jak vás mrzí ztracené body?
Každá prohra nás mrzí, ale pravdou je, že pokud výhra uteče o takový kousek, zabolí to ještě více. Na druhou stranu ze zápasu s Kert Parkem si odnášíme i spousty pozitivních věcí, protože jsme si dokázali, že dovedeme hrát vyrovnané utkání s každým soupeřem v extralize a viděli jsme, že se naše hra zase posunula kvalitou o kus dál.

Dvakrát jste se na soupeře dotáhli, ale rozhodující branku vsítil Kert Park v přesilové hře jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby. Jaké to je poučení do dalších zápasů?
Svou roli v závěru zahrála i smůla, když jsme dostali nešťastný gól chvilku před koncem. Víme ale, že bychom měli klást větší důraz na disciplínu v zápasech, protože jsou to právě oslabení, které nás svazují a obdrželi jsme v nich spousty gólů a zároveň i právě zmiňovaný rozhodující gól od Kert Parku.

V neděli jsi nastoupil za B-tým, se kterým jste bojovali s Novým Strašecím. I tento zápas byl vyrovnaný, skóre se přelévalo ze strany na stranu, nakonec jste vyhráli 5:4. Bylo to také náročné utkání?
Zápas s Novým Strašecím byl velice náročný, ale věděli jsme, že máme po minulém duelu soupeřům co vracet. Zápas byl opravdu vyrovnaný, ale i přesto, že naše hra nebyla úplně perfektní, povedlo se nám vybojovat tři body a to je, myslím si, to nejdůležitější.

Zapsal sis první gól v sezóně, když jsi v šesté minutě srovnal v přesilové hře na 1:1. Jak důležité bylo zareagovat rychle na první soupeřovu trefu?
Gól Strašecí padl hned ze začátku zápasu a tyhle góly psychicky dost bolí, protože jdete prakticky do celého zápasu s jednogólovou ztrátou, a proto si myslím, že naše přesilovka a následný gól nemohly přijít v lepší čas.

O vítězství jste rozhodli v poslední minutě v oslabení. S čím jste do něj šli? Jak vyplynula vítězná branka?
Popravdě si z gólu moc nepamatuju, vím jen, že to krásně trefil Jára Svoboda a všichni se začali radovat. Já v tu chvíli rozdýchával předchozí střídání na lavičce (smích).

V červenci ses zúčastnil Evropského poháru v Pardubicích. Příští rok se v České republice bude konat Mistrovství světa hráčů do 23 let. Co by pro tebe znamenalo, kdyby ses tam probojoval?
Zahrát si na mistrovství světa je sen asi každého hráče a u mě to není jinak. Musím ale zůstat nohama na zemi a soustředit se na výkony v Plzni a dohnat dlouhou pauzu, kterou jsem měl na přelomu loňské a letošní sezóny. Hlavním cílem je pro mě pomoct klubu k co nejlepším výsledkům a zahrát si ještě někdy za reprezentaci by byla skvělá odměna.

O víkendu se utkáte s Pardubicemi, se kterými jste nedávno prohráli 1:9. Věříš, že nyní budete na soupeře dobře připravení a přerušíte sérii proher?
Na minulý zápas zapomeneme a do zápasu půjdeme s čistou hlavou. Věřím, že máme šanci zabojovat o tři body.