Do Plzně zavítají Pardubice. Zadaří se mečounům proti přednímu celku?

V minulém kole extraligoví hokejbalisté Plzně ukázali, že stále dovedou trápit přední týmy tabulky. K bodovému zisku proti Kert Parku chyběly pouhé tři sekundy. Nyní na Košutku přijedou Pardubice. Proti bývalému „Autosklu“ vkročí Plzeňané do druhé poloviny soutěže.

HBC Plzeň – HBC Pardubice, sobota 12. listopadu od 11:00

Plzeňští hokejbalisté mají za sebou polovinu základní části. V ní bohužel sčítali zejména porážky. Tu největší schytali právě v prvním vzájemném utkání s Pardubicemi. Při východním výjezdu nejprve v sobotu potrápili Letohrad, o den později ale v krajském městě zcela vyhořeli. Oslabená sestava musela zkousnout porážku 1:9.

Od té doby se plzeňský tým přeci jen herně posunul, což dokázal poslední zápas proti úřadujícímu šampiónovi z Kert Parku. Když mečouni brzy prohrávali 0:2, pesimisté se mohli obávat dalšího debaklu. Plzeňané ovšem proti favoritovi dvakrát srovnali skóre a o bodový zisk je připravil až inkasovaný gól po kontroverzním vyloučení těsně před třetí sirénou.

Výkon proti pražskému celku by mečouni nyní rádi potvrdili proti Pardubicím. Aktuálně druhý tým extraligové tabulky dosud získal 24 bodů z jedenácti utkání. Ve svém středu má početný zástup mládežnických i seniorských reprezentantů, v předchozí sezóně ale pardubičtí hráči v Plzni ztratili bod.Vzájemný zápas z loňského podzimu v mnohém připomínal již zmíněný souboj s Kertem. Mečouni se zvládli oklepat z rychlého dvoubrankového manka a díky odvážné hře poslali zápas až do samostatných střílení, kde byl ovšem úspěšnější soupeř.

Zápas tehdy rozhodl Nicolas Langr, který je s 18 body (13+5) na třetím místě v tabulce produktivity celé soutěže. Hattrickem a jednou asistencí se významně podílel na posledním úspěchu pardubického celku, když ve východočeském derby porazil Hradec Králové 6:0. Brankářská jednička Pavel Foršt si navíc připsal druhé čisté konto v řadě.

Mečouni budou chtít využít střelecké formy Lukáše Hanuše. Plzeňský obránce vstřelil proti Kertu dva góly a jako jediný se trefil proti Pardubicím v prvním vzájemném utkání. V pokračující absenci kapitána Kunzmanna je pak nejproduktivnějším hráčem Vít Lokajíček (4+5). Do tabulky produktivity budou chtít promluvit také nové tváře, které plzeňští fanoušci v sobotu spatří…

Úvodní buly zápasu je naplánováno na 11:00. Vstupné na extraligové utkání je 30 Kč. Duel je možné sledovat také prostřednictvím online textového přenosu na serveru Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota 12. listopadu

  • A-tým: Plzeň – Pardubice (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (13:30)

Neděle 13. listopadu

  • B-tým: Beroun – Plzeň (15:00)
  • Dorost: Blatná – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (12:00)