Mečouni se na podzim naspoledy představí venku, pojedou bojovat do Svítkova

V posledním venkovním utkání před zimní pauzou se mečouni střetnou se Svítkovem. Plzeňští si budou chtít přenést výkon z minulých zápasů, kde potrápili silné soupeře. Svítkovským hráčům se v Extralize daří, poslední dva souboje ale nezvládli. Oba týmy tak budou bojovat o důležité body, utkání bude vysíláno živě.

HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň, sobota 19. listopadu od 13:00

Plzeňští hokejbalisté mají krátce před koncem podzimní části na svém kontě osm bodů a zatím se nachází na předposledním místě. Naposledy se z výhry radovali v domácím utkání s Prachaticemi, které porazili 6:3. V posledních dvou zápasech se tým herně zvedl a se silnými soupeři odehrál vyrovnané souboje. S Kert Parkem přišli mečouni o body jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby a prohráli 3:4. Minulý týden se potkali s Pardubicemi a po samostatných stříleních získali bod.

Svítkov vstoupil do první extraligové sezóny skvěle a s dvaceti body je na páté pozici. Svítkovští v prvních sedmi zápasech vybojovali alespoň bod, nestačili až na Hostivař, se kterou prohráli 5:8. Dvě utkání pak zvládli, úspěšní ale nebyli s Letohradem, kterému nevsítili žádnou branku (0:2). Minulý týden se představili v Dobřanech, kde už po první třetině vedli o dva góly, nevydařila se jim ale poslední část a nakonec si odvezli prohru 5:6.

Mečouni se potkali se Svítkovem už v úvodu sezóny. V plzeňské hale otevřeli skóre hosté v šesté minutě, ve druhé pak vedení navýšili třemi brankami, naopak Plzeňští se nemohli prosadit. Ve třetí patnáctiminutovce rozvlnili síť svítkovští hráči ještě jednou a zapsali si tři body.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je pořád Martin Kunzmann, který ale kvůli zranění do posledních zápasů nenastoupil. V posledních duelech se dařilo Vítu Lokajíčkovi, jenž zatím posbíral čtyři góly a šest asistencí. Do statistik se v minulém souboji zapsali také posily.

Nejvíce bodů ze svítkovských hráčů si zatím zapsal Jakub Král (8+11). Za ním je Matěj Bláha, který nastupuje ještě v juniorské extralize, v naší nejvyšší hokejbalové soutěže už zaznamenal devět branek a čtyři nahrávky. Svými výkony týmu pomáhá také Lukáš Novotný, který je s úspěšností zákroků 92,4 % třetím nejlepším brankářem Extraligy.

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota – 19. listopadu

A-tým: Svítkov – HBC Plzeň (13:00)
Starší žáci: Zliv – HBC Plzeň (12:00)

Neděle – 20. listopadu

B-tým: České Budějovice – HBC Plzeň (15:00)
Dorost: HBC Plzeň – Ústí nad Labem (11:00)
Mladší žáci: Blatná – HBC Plzeň (10:00)