Naše silná stránka je hlavně to, že se nechceme vzdát, ohlíží se za podzimem Matyáš Procházka

Dorostu se v podzimní části dařilo a zimní přestávku stráví na druhém místě. O víkendu si před pauzou zapsal další tři body, na pátém gólu se podílel Matyáš Procházka. Plzeňský útočník je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, nedávno se také objevil v B-týmu, se kterým se představil v Českém poháru.

Matyáši, v podzimní části jste skončili na druhém místě, na první Kladno, které má odehráno o utkání navíc, ztrácíte sedm bodů. Jak hodnotíš tuto část sezóny?
Rozhodně se nám tato část povedla. Hráli jsme svoji hru, což byl náš cíl. Některé zápasy bohužel nedopadly podle našich představ, ale jinak jsme odehráli kvalitní půlku sezóny.

V neděli jste na domácím hřišti porazili Ústí nad Labem 5:1, soupeři ale na vás chyběli jen tři body a mohl se dotáhnout. Byl to náročný zápas před pauzou?
Určitě to náročné bylo. O soupeřovi jsme toho moc nevěděli, protože jsme s ním nikdy nehráli, proto jsme šli do zápasu s respektem. Ale odehráli jsme krásný zápas a došli jsme si pro výhru, která se rozhodně hodí.

Po druhé třetině jste vedli o dva góly, jen dvacet vteřin po začátku třetí části se soupeři podařilo snížit, ale rychle jste na to odpovědi. Ovlivnilo to pak průběh hry, když jste za chvíli zase odskočili?
Já si myslím, že to hru ovlivnilo. Soupeř nám ukázal, že se nevzdá a bude bojovat dál. Pak se nám podařilo dát dva góly, které obrátily hru zpět na naši stranu.

Pátou branku jste vsítili v předposlední minutě, ty jsi na ní nahrával. Jak bys celou gólovou situaci popsal?
Tomuto gólu určitě pomohl Poppík (Jiří Popp), svedl nádherný souboj o balónek a udržel ho v útočném pásmu. Potom z toho souboje míček vyplaval, já ho sebral a přihrál ho Filipovi, který si s tím poradil výborně.

Zatím jste v soutěži prohráli jen dvě utkání. Kde byla vaše silná stránka a na čem musíte o přestávce ještě zapracovat?
Naše silná stránka je hlavně to, že se nechceme vzdát a taky si myslím, že máme skvělé obranné rozestavění. Naopak bychom měli zapracovat na přesilovkách, které nám bohužel moc nevycházejí.

Jsi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, posbíral jsi dvanáct bodů za šest branek a šest asistencí. Co říkáš na své výkony?
Rozhodně to není jen má zásluha. Body jsem nasbíral hlavně kvůli skvělému týmu. Samozřejmě jsem rád, že se mi bodově daří a budu se to snažit udržet.

V minulé sezóně sis zahrál také v extralize juniorů, letos jsi nastoupil za B-tým do utkání Českého poháru. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Je to určitě obrovská zkušenost, která mě zase někam posunula. Hokejbal v těchto kategoriích je zase o něco jiný a na vyšší úrovni. Doufám, že ještě dostanu šanci si za vyšší kategorii zahrát.

Nyní vás čeká před zimní přípravou pauza. Jsi rád, že budete mít chvíli volno nebo Ti bude hokejbal chybět?
Samozřejmě se pauza hodí, můžeme si všichni odpočinout a zároveň se připravovat na druhou půlku sezóny, abychom se dostali na finálový turnaj. Mně hokejbal trochu chybět bude, protože mě zápasy velice baví, ale věřím, že si to nahradíme skvělými tréninky.