Mečouni završí podzimní extraligové boje domácím duelem s Hostivaří

Závěr podzimní části je tu. Poslední listopadový víkend znamená také poslední duel pro plzeňský A-tým v rámci nejvyšší soutěže. V duelu tabulkových sousedů přivítá Hostivař a duel bude mít rozhodně pořádný náboj. Jeden z týmů ukončí čeká na vítězství, které se táhne déle než měsíc. Komfortu domácího prostředí si na závěr užijí také žákovská družstva a B-tým.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Plzeň – HBC Hostivař, sobota 26. listopadu 2022 od 11:00

Do sobotního utkání půjdou mečouni s jasným cílem – po téměř dvou měsících opět okusit radost z výhry. Naposledy se tak stalo na začátku října v domácím utkání proti Prachaticím. Při venkovních výjezdech byli Plzeňané výhře, a rovněž bodovému zisku, více či méně vzdálení. V posledních dvou utkáních na ploše haly na Košutce ale pořádně potrápili favority celé soutěže. Smolná koncovka závěru zápasu s Kertem jim nevzala vítr z plachet a duel s Pardubicemi musela rozseknout až nájezdová loterie.

Dvěma góly a ukázkovým proměněným pokusem v samostatných stříleních se blýskl Martin Davídek, který patřil mezi nejlepší plzeňské hráče také v posledním plzeňském utkání na hřišti Svítkova, kde ovšem mečouni vyšli gólově na prázdno. Premiérovou trefu si proti Pardubicím připsal také Jonáš Beran, jedna z nových akvizic v mužstvu vedeným Tomášem Semerou a Martinem Kadaněm. Do Svítkova Beran necestoval, v posledním podzimním extraligovém kole by se ale měl znovu objevit.

Hostující střídačku tentokrát obsadí pražská Hostivař, kterou diriguje explzeňský a nově také staronový trenér reprezentační osmnáctky Martin Davídek starší. Rovněž pražský tým si do zápasu v Plzni přenáší šňůru proher. Na výhru čekají hostivařští hokejbalisté čtyři zápasy. V tabulce jsou navíc o jednu příčku před Plzní. Mečouni by se tak sobotnímu soupeři v případě výhry po pětačtyřiceti minutách přiblížili na rozdíl dvou bodů.

Plzeňané se mohou inspirovat první vzájemným zápasem této sezóny. V září v Hostivaři vyhráli 3:1. Obětavý výkon, opřený o jistého Petra Kráčinu, znamenal jejich první vítězný úspěch v sezóně. Dvakrát se trefil kapitán Martin Kunzmann, jenž bohužel zůstává dlouhodobě na marodce kvůli zranění oka. Mečouni navíc v zápase vynulovali Jana Čejku. Nejproduktivnější hráč Hostivaře (13+8) vyšel bodově na prázdno pouze ve třech duelech ze třinácti!

V plzeňské ofenzivě se do pozice nejproduktivnějšího hráče vyprofiloval Vít Lokajíček s příspěvkem pěti gólů a sedmi nahrávek. Proti němu a jeho spoluhráčům vyrukuje s největší pravděpodobností brankář Václav Štoural, který nezasáhl pouze do jediného duelu Hostivaře v letošním ročníku. Štoural ovšem nemá zrovna pozitivní vzpomínky na plzeňskou halu, v loňském ročníku zde inkasoval šest branek. Bude se historie opakovat i v souboji tabulkových sousedů, který je důležitý pro oba tábory?

Úvodní buly zápasu je naplánováno na 11:00. Vstupné na extraligové utkání je 30 Kč. Duel je možné sledovat také prostřednictvím online textového přenosu na serveru Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota 26. listopadu

  • A-tým: Plzeň – Hostivař (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blovice (13:30)

Neděle 27. listopadu

  • B-tým: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Stříbro (9:00, Turnaj č. 2)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blovice (10:00, Turnaj č. 2)