Hodnocení víkendu: Mládežníci se s podzimem loučili vítězně, mužské týmy marně dotahovaly

Program soutěží ČMSHb dospěl k posledním hracím dnům kalendářního roku 2022. Mužské týmy v extralize a 1. lize završily podzimní část domácími duely. V nich si bohužel plzeňští soupeři vytvořili náskok, který se mečounům i přes velké úsilí nepodařilo dotáhnout. Jiný scénář si připravily mládežnické týmy, kde hrála prim plzeňská ofenziva.

A-tým

Vstup do jednoho z nejdůležitějších utkání podzimu měli mečouni dobrý. Postupně ale přebírala otěže Hostivař, která šla v první třetině do vedení. Ve druhé třetině tlak Plzně zesílili, Majerníček ale odolával. Jinak vynikajícího Kráčinu na druhé straně Hostivař podruhé překonala pouhých šest sekund před druhou sirénou. Na začátku 32. minuty se mečouni konečně prosadili, soupeř ale utekl až do stavu 1:4. V závěru mečouni mohutně dotahovali a v poslední minutě stáhli náskok soupeře na jedinou branku. Místo vyrovnání ale přišla hostivařská pojistka v podobě pátého gólu.

Komentář trenéra Tomáše Semery: V posledním utkání podzimu jsme chtěli naplno bodovat. Bohužel z úvodního tlaku jsme nic nevytěžili a pak převzal otěže zápasu soupeř. Inkasovaná branka byla jako paralyzér. Prohrávali jsme osobní souboje a byli všude pozdě. Ve druhé třetině šel výkon opět nahoru, ale pak dostaneme gól do šatny pět sekund před koncem třetiny (v této sezoně již poněkolikáté). Ve třetí třetině jsme vrhli všechny síly do útoku a snahy s utkáním ještě něco udělat. Bohužel, zlepšený výkon ani vstřelené branky na body nestačily.

Sobota 26. listopadu: HBC Plzeň – HBC Hostivař 3:5 (0:1, 0:1, 3:3)
Podrobnosti o utkání

B-tým

V závěrečném podzimním duelu první ligy museli mečouni poměrně rychle dotahovat. Suchdol se prosadil již ve 4. minutě. O pár minut později měli mečouni slibnou šanci srovnat skóre při početní výhodě pěti proti třem. Ta ovšem zůstala bez využití a byl to naopak soupeř, kdo na konci první části využil přesilovou hru. Mečouni nemohli najít ideální herní nastavení a Jihočeši utekli v prostřední části na rozdíl tří branek. Ve třetí části se obraz hry změnil a herní progres Plzně přinesl dvě trefy. Srovnat se ale Plzeňanům nepodařilo. V západní divizi 1. ligy přezimují na šesté příčce.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Zápas se mi nehodnotí dobře. Suchdol byl silný soupeř. Měl celou řadu kvalitních hráčů, fyzicky byli velice dobře připraveni a na poměry 1. ligy ve hře výborně organizovaní. My jsme oproti tomu první dvě třetiny vůbec nehráli tak, jak bychom chtěli a jak umíme. Byli jsme bojácní, přidržovali jsme balonky. Nebyli jsme schopni si dobře nahrát či držet střední pásmo. Když už jsme se dostali do šancí, srazila nás neefektivita. Ve třetí třetině jsme přeskupili řady, náš výkon se zlepšil a i díky tomu jsme třetí třetinu vyhráli. Bohužel ale ani třetí třetina nebyla podle našich představ a Suchdol si po zásluze odvezl tři body.

Neděle 27. listopadu: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Již tradičně po A-týmu nastoupili starší žáci. Do vedení šli trefou již ve dvacáté sekundě. Rychlá branka je ale paradoxně utlumila a Blovice v první třetině srovnali. Mečouni ovšem těsně před přestávkou vstřelili vedoucí branku a od té doby již žádnou gólovou radost soupeři nedovolili. V závěrečném soutěžním zápase v roce 2022 zvítězili 13:1. Nejvíce bodů, celkem 5 (1+4), zapsal David Jan Dvořák.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Poslední soutěžní utkání podzimu jsme sice zahájili parádně rychlým gólem, ale pak celou první třetinu to byl dost mizerný výkon.Po přestávce už věci fungovaly, jak měly a jak se na vedoucí tým skupiny sluší. Úplný závěr podzimu obstará přátelské utkání s pražskými Rebely v sobotu 3.12. od půl desáté.

Sobota 26. listopadu: HBC Plzeň – SK Inter Blovice 13:1 (2:1, 6:0, 5:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

S podzimem se rozloučili také mladší žáci. Ti v domácím prostředí přivítali v turnajovém formátu Stříbro a po něm Blovice. K vidění byla vidět spousta pěkných akcí, díky kterým si mečouni v obou případech užili radost z vítězství.

Komentář trenéra Michala Samce: O víkendu jsme odehráli dva zápasy v plné sestavě. Kluci si chtěli poslední utkání kalendářního roku užít a bylo to na hřišti hodně vidět. S oběma soupeři jsme přes pár zaváhání na hřišti jasně dominovali, k vidění byli i skvělé kombinace a i já jsem se často přistihl, že se výkonem svých hráčů opravdu bavím. Přál bych si takovéhle nadšení a chuť hrát v každém utkání.

Neděle 27. listopadu: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 7:2

Neděle 27. listopadu: HBC Plzeň – SK Inter Blovice 13:0

Přípravka

Přípravka se na závěr podzimu představila v Dobřanech. V rámci pátého turnaje si došla pro dvě vysoká vítězství. Proti Stříbru mečouni uspěli poměrem 17:5, proti Dobřanům 17:2. Hráči svého trenéra potěšili nejen vstřelenými brankami, ale také herní disciplínou a pohybem.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Kluci se na turnaj pořádně těšili. Věděli, že je to poslední turnaj podzimní části. Ačkoliv nebyli v kompletní sestavě, vlétli na oba soupeře bez respektu. V utkání proti Buldokům šli mečouni od první minuty za vítězstvím. Věděli o sobě, na hřišti předváděli kombinační akce. Soupeři dělal velký problém pohyb mladých mečounů a včasné přistupování. A když už se dostal soupeř přes našeho hráče, narazil na skvěle chytajícího Adama Sotáka. Ve druhém zápase musím vyzdvihnout mentální stránku našich kluků. Dobřany přistoupily k velmi tvrdé hře, v jednom případě i seknutí do oblasti krku. Kluci se ale nesnížili k oplácení, i když se na střídačku vraceli s bolestivým výrazem. Naopak, každá vstřelená branka jim vykouzlila na tváři úsměv. Konečný výsledek završil Jarda Kejř střelou do prázdné branky, když se Dobřany rozhodli odvolat brankáře. A tak se mečouni radovali z druhého vyhranéno zápasu, včetně Karla Hamhaltera, který hájil naši branku. Musím kluky pochválit, jejich výkon se zlepšuje každý trénink i zápas. Mají chuť se zdokonalovat.