Dvě výhry! Dorostenci vstoupili do eXcellent League na výbornou

Již druhou sezónu mají plzeňští dorostenci zpestřenou zápasovým měřením v rámci eXcellent League. Z plné kondiční přípravy hned dvakrát v týdnu přepli do zápasového módu. Ve středu hostili berounské Kelty, v sobotu pardubický Svítkov. Přítomní plzeňští fanoušci se mohli radovat ze dvou vítězství.

Plzeňský dorost je druhým rokem součástí zimní eXcellent League. Projektu, který svede TOP týmy divizí Východ a Západ. Týmy, které by se pravděpodobně potkaly až v závěrečné fázi soutěže, tedy v bojích o finálový turnaj nebo přímo na něm tak mohou změřit síly v rámci zimní pauzy od svazové soutěže.

Loňský ročník se setkal s pozitivními ohlasy, není tak divu, že týmy se v něm rozhodli pokračovat také letos. Podobně to vidí také trenér Michal Edl. „Za prvé jsem rád, že projekt eXcellent League funguje. Pro nás je určitě dobré, že jsme v něm zapojeni, jelikož všechny zápasy mají vysokou kvalitu,“ shrnul v krátkosti plzeňský lodivod.

Nejdříve Beroun, po něm Svítkov. Mečouni domácí půdu zužitkovali.

Pro mečouny soutěž odstartovala ve středu 25. ledna v 19 hodin. Plzeňané neměli ideální vstup do zápasu, inkasovaná branka ale tým paradoxně nakopla a výkon Plzně se zlepšoval. „Druhá třetina byla z naší strany sehraná velmi dobře, náš výkon se mi opravdu líbil. Naopak ve třetí třetině měli více ze hry Kelti, ale výsledek jsme dotáhli do vítězného konce, když nás podržel brankář Ondra Kočka,“ okomentoval zápas trenér Edl. Plzeň díky brankám Kučery, Poppa a Krále zvítězila 3:2 a tým se tak hezky naladil na sobotní duel se Svítkovem.

Ten už byl dle názoru Michala Edla o něco „hokejbalovější“. Plzeň se tentokrát ujala vedení, poté sice inkasovala, ale ve druhé a třetí třetině dovedla zápas do vítězného konce. Tentokrát byl rozdíl vyšší, a to 6:2. „Měli jsme ze začátku více ze hry, díky čemuž jsme šli do vedení. Pak jsme ale dostali laciný gól ze situace, kterou bychom měli zvládat. Ve druhé třetiny jsme uskočili do vedení, poslední pětiminutovka druhé části sice patřila soupeři. Ale v té třetí už jsme zase hráli více my,“ shrnul druhý duel Michal Edl.

Plzeňský kouč si je ale plně vědom, že jeho svěřenci do zápasů eXcellent League vstupovali v plné fázi kondiční přípravy. „Abych řekl pravdu, neměl jsem velká očekávání. Mám k tomu samozřejmě určité výhrady, hráči od nás dostanou zpětnou vazbu. Hráči šli z plného tréninku a zápasy zvládli. Což je dobře. Za nás stále platí, že musíme nadále pracovat, abychom se co nejlépe připravili na jarní část soutěže.“

Zimní příprava? Rozhodně jsem spokojený, říká trenér Edl

Dorostenci začali s oficiální přípravou 9. ledna, stejně jako mužské celky. eXcellent League je sice v hierarchii na pomyslném vrcholu zápasových klání, není ovšem jedinou. 11. února čeká Plzeň turnaj Pražský míček, o týden později se v Dobřanech střetnou s Kert Parkem. 20. února se utkají s Hostivaří v rámci závěrečného duelu eXcellent League.

Trenéři dorostu dbají na kondiční přípravu. Hráči polykají náročné tréninkové dávky, aby byli dobře připraveni na jarní boje. Kombinace herních činností a kondiční přípravy je navrch proložena spinningem. Na otázku, zda je s dosavadní přípravou spokojený, tak trenér Edl opovídá „Rozhodně ano!“