Plzeňský pohár starších žáků! Již tuto sobotu v hale na Košutce

Přelom ledna a února již tradičně v kalendáři klubu HBC Plzeň připadá na žákovský turnaj. První únorová sobota roku 2023 bude tentokrát patřit starším žákům. Soupeřit o prvenství budou s předními týmy z ostatních skuipin mimo region. Na Košutku přijedou hokejbalisté Brna, Pardubic a týmu Rebel Praha.

Plzeňský tým starších žáků letos jasně vládne skupině Jih + Západ. Mimo termínový kalendář soutěže ale přidává četné výlety k zápasům s předními celky z jiných skupin. „Bereme turnaj jako výbornou konfrontaci se špičkovými týmy naší kategorie. Jsem moc rád, že pozvání přijala mužstva z každé ze tří dalších skupin. I pro ně je to jedinečná příležitost změřit takto síly,“ říká před turnajem trenér týmu a předseda klubu Josef Kadaně.

Pozvání přijaly celky HBK Bulldogs Brno, HBC Pardubice a SK Rebel Praha. Druhé dva jmenované týmy již Plzeňané letos potkali. Družstva se vzájemně utkala v rámci zářijového Rebel Cupu v Praze. Plzeňané tehdy porazili domácí Rebely a poté podhlehli Pardubicím. Jak dopadnou vzájemná střetnutí tuto sobotu?

Plzeňští mladíci půjdou do turnaje po měsíci přípravy, která je ve své polovině. To jak z hlediska kalendáře, tak interní fáze. „Herně to možná ještě zdaleka nebude ono, ale počítám, že nám zápasy ukážou věci, kterým se věnovat detailněji. Nad tím ale ční pocity nás všech, že se moc těšíme na tyto zápasy. Věřím, že si to kluci užijí, ale to samé platí pro hráče ostatních mužstev,“ tvrdí před startem turnaje Josef Kadaně.

Plzeňský pohár starších žáků 2023

Termín: 4. února
Účastníci turnaje: HBC Plzeň, HBC Pardubice, HBK Bulldogs Brno, SK Rebel Praha
Hřiště: Hokejbalová hala Plzeň
Hrací čas: 3x12 minut, přestávka 5 minut

Rozpis utkání

9:30 HBC Plzeň – SK Rebel Praha 4:1
11:00 HBC Pardubice – HBK Bulldogs Brno 7:1
12:30 HBC Plzeň – HBC Pardubice 7:3
14:00 SK Rebel Praha – HBC Bulldogs Brno 9:7
15:30 HBC Pardubice – SK Rebel Praha 9:1
17:00 HBC Plzeň – HBK Bulldogs Brno 9:5