Preview: Soutěžní rozlučky žáků s Precol Arénou, Céčko v semifinále

Závěrečný květnový víkend nabídne zajímavá střetnutí. Cestu do semifinále si proklestil plzeňský C-tým, který vyzve soupeře z Litic. Dorostenci vyrazí v posledním kole základní části do Ústí nad Labem. Pokud zvítězí, finálový turnaj je nemine. Poslední zápasy základní části, respektive nadstavby čekají žákovská družstva.

Plzeňský C-tým přešel v předkole přes Stříbro, které porazili 4:3 po prodloužení a 7:1. Za mečouny nastoupili hokejbalisté několika různých generací. Například v sobotním utkání byl mezi brankářem Vlastimilem Lokajíčkem a obráncem Jakubem Kačenou věkový rozdíl celých 27 let. Gólově se prosadili nadějní mladíci, stejně tak medailemi ověnčení harcovníci. Po třech bodech v obou utkáních si mimo jiné připsal Ondřej Benedikt, který na jaře nastupoval také za A-tým.

Nyní čeká Plzeňany semifinálová série proti Liticím. Začne se na hřišti soupeře, tedy ve Štruncových Sadech. Oba týmy se dobře znají, v Liticích navíc působí plejáda hráčů, která v minulosti působila v barvách HBC Plzeň. Postupujícího do finále mohou určit dva zápasy, v případě remízového stavu po dvou duelech se odehraje v neděli k večeru třetí duel ve Štruncových Sadech.

Důležitý výjezd čeká dorostence. Pokud svěřenci trenéra Stanislava Kastnera uspějí za tři body, nemusí se nijak ohlížet na zápasy konkurentů z Berouna a z Kladna a místenka na finálovém turnaji bude jejich. Před závěrečným kolem je na prvním místě Beroun, s odstupem bodu jsou druzí mečouni, o bod méně nasbíralo Kladno. Přímý postup si vybojují pouze dva celky. Podaří se mečounům udržet nadějnou výchozí pozici?

Žákovská družstva odehrají o víkendu poslední soutěžní duely v domácí Precol Aréně. Starší žáci se pokusí natáhnout vítěznou sérii proti Prachaticím. Mladší žáci v neděli vyzvou Blatnou. Udělají plzeňští hokejbalisté svým trenérům a fanouškům radost?

Program víkendu:

Sobota 27. května

  • C-tým, 1. semifinále play-off: Litice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Prachatice (11:00)

Neděle 28. května

  • C-tým, 2. semifinále play-off: Plzeň - Litice (12:00)
  • Dorost: Ústí nad Labem - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Blatná (10:00)