Na rychlý nástup českého týmu Slováci odpověď nenašli

Ve druhém utkání sobotního programu Pilsen Challenge na sebe narazily týmy federálních rivalů Česká republika a Slovensko. Češi svého soupeře zaskočili a v první třetině si vypracovali hned čtyřbrankový náskok. Ten pak v průběhu utkání jen kontrolovali, a po včerejšku si tak připsali další výhru. Tentokráte po výsledku 5:3.

0 | sobota 26. 1. 2013 | 13:00

Slovensko

3:5 0:4, 2:0, 1:1

Česká republika

Branky a nahrávky: 16. Kašša (Hrivnák), 27. Ladiver (Doskočil, Beniač), 43. Haring (Kollár) - 7. Roušal (Kruček), 9. Kejř (Tyburec, Roušal), 11. Bílý (Krtička, Dědič), 15. Roušal (Kejř), 39. D. Hnízdil (Wróbel).
Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Střely na branku: .
Mišovec (16. Bratina) - Minárik, Bujdák, Titka, Haring, Hraško, Porupčan, Šlachtič, Doskočil - Kašša, Hrivnák, Kučerka, Beniač, Maděra, Ladiver, Kollár, Rímský, Behúl, Oravec, Teplický, Lihan, Šibík, Martinusík.
Heczko - Příhoda, Dědič, Tyburec, Pospíšil, Kudela, Růžička, Juráček, Blažek - Bacovský, Krtička, Bílý - O. Kejř, Kruček, Roušal - D. Hnízdil, Plzák, Wróbel - Hudeček, Průcha, Lux.

Češi byli od samého začátku více vidět a tlačili se do zakončení. Slovákům nepomohlo ani brzké vyloučení Průchy, který odpykal trest hráčské lavice za špatné střídání. Namísto toho se v sedmé minutě prosadil Adam Roušal a spustil český gólostroj. Druhou branku přidal o dvě minuty později dorážkou do odkryté branky Ondřej Kejř, a hned v závěsu se radoval také Jan Bílý po skvělé nahrávce zpoza branky od Krtičky. Česká převaha byla i nadále patrná a vyústila ještě ve čtvrtou branku, kterou vsítil půl minuty před sirénou opět Adam Roušal.

Slovenský výběr se rozhodl pro druhou třetinu vyměnit brankáře a jako impuls to zafungovalo dokonale. Už po pouhých dvaadvaceti sekundách totiž snížil Róbert Kašša a Slováci se zvedli. Měli dokonce hned vzápětí k dispozici i nějaké přesilové hry, na další branku ale čekali dalších deset minut. Na 2:4 snížil při jedné z přesilovek tvrdou Milan Ladiver. Vzhledem k tomu, že pak zbytek třetiny dohráli Slováci v oslabení, na další branku už nedosáhli.

Slováci se snažili prokombinovat k dalším střelám a šancím, svoji přesilovku ale nevyužili a následně nabídli stejnou příležitost také soupeři. Ten narozdíl od nich nezaváhal a Daniel Hnízdil navýšil vedení českého týmu opět na tři branky. Slováci dokázali ještě jednou snížit, to když Martin Haring překvapil střelou ze středního pásma brankáře Heczka, na víc se už ale nezmohli a ani závěrečný tlak při hře bez brankáře už je nespasil. Konečný výsledek je tedy 5:3 pro český tým, který si připisuje druhé vítězství na turnaji.

Ohlasy k utkání

Jozef Ďuris (trenér Slovenska): „Byl to dobrý zápas, který rozhodla první třetina, v níž jsme nehráli dobře, dělali jsme chyby, které by se neměly stávat. Druhá a třetí třetina už byla z naší strany sehraná dobře, ale takový náskok se proti mistrům světa stahuje těžko.“

Drahomír Kadlec (trenér ČR): „Povedla se nám první třetina, po které jsme se snažili hráče upozornit, že nesmíme polevit v tom stylu, to se bohužel stalo. Od druhé třetiny jsme přestali tolik běhat. To utkání jinak plnilo prvky přípravy.“