Plzeň opět po velkém dramatu vyhrála

Velké drama opět až do samotného závěru bylo k vidění v utkání o třetí pozici mezi Plzní a Švýcarskem. Třetí pozici nakonec obsadil domácí pořadatelský klub po vítězné brance Jaroslava Lišky v posledních minutách.

3. | neděle 27. 1. 2013 | 10:30

HBC Plzeň

3:2 2:1, 0:0, 1:1

Team Switzerland

Branky a nahrávky: 14. Hofmeister (Benedikt, Peroutka), 15. Forejt (Valenta, Šiman), 44. Liška (Regner) - 15. Melliger (Meier), 42. Metroz (Henzi).
Rozhodčí: Kokoška, Michailidis. Vyloučení: . Využití: 3:4. V oslabení: . Diváci: 100. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Marek – Slanec, Edl, J. Benedikt, Hofmeister, Peroutka, Frajdl, Vodrážka, Valenta – O. Benedikt, Krásný, Regner – Pejchar, Liška, Gřonka – Šiman, J. Kejř, Malík – Forejt, Majer
Weber (30. P. Melliger) - Bossard, Döbeli, Fuchs, R. Melliger, Ramseier, Robert, Wittewer, Beiersdörfer, Strähler - Aegerter, Henzl, Stücki, Wismer, Kiener, Meier, Faina, Métroz, Renfer, Tschantz, Röthlichsberger, Schildknecht, Sterchi.
O lepší vstup do utkání se snažili Švýcaři, ale ani jedna z úvodních šancí se neujala. Plzeň mohla se ujmout vedení záhy, ale Majer se svou střelou dlouho otálel a Weber si na něj počkal. Marek v plzeňské brance měl znovu práci v šesté minutě, kdy musel zasahovat proti nebezpečné ráně Wismera. Švýcarsko si další šanci vypracovalo v desáté minutě první části, ale střela Stückiho, ani následná dorážka neskončila v brance. Plzeňané dostali v závěru první části možnost zahrát si přesilovku a tu domácí hráči využili zásluhou dobré střely od modré z hole Lukáše Hofmeistera. Hlasatel sotva dohlásil branku Plzně a bylo už vyrovnáno a také v přesilovce se trefil Raphael Melliger. Už to vypadalo, že závěrečná přestřelka nebude mít vítěze, ale omyl. Dvě vteřiny před sirénou poslal míček do branky Marek Forejt.

Plzeň měla vstup do druhé části povedenější a dokonce měla možnost skórovat v přesilovce, ale to se nakonec nezdařilo. Přesilovou hru si zahráli za nedlouho i hráči švýcarského výběru, ale ani z jejich strany se nejednalo o využitou početní výhodu. Oba týmy pokračovaly v dalších minutách v bojovném hokejbalu, kde se bylo těžké prosadit, i když blíže k tomu měli domácí. Švýcaři si vypracovali velmi zajímavou šanci, ale Marek podržel svůj tým.

Plzeň v úvodu třetí části potkaly nepříjemnosti v podobě vyloučení, ale nakonec to domácí přečkali bez úhony a navíc si zahráli také přesilovku, kterou ale neproměnili. Velké šance Plzně přišly za nedlouho. Šiman se dostal do dvou velkých šancí, ale v obou případech si vylámal zuby na Melligerovi, který nastoupil do branky týmu zpod vrcholků Alp ve třetí periodě. Švýcarsko se snažilo o vyrovnání a to nakonec také přišlo díky trefě Ismaela Métroze od modré čáry. Utkání už směřovalo do nájezdů, ale o osudu mohl rozhodnut Sterchi, který ale nedal. Na opačné straně vypálil Regner mimo, ale od zadního mantinelu se míček dostal k Jaroslavu Liškovi a ten ho zametl do branky. V závěru už na gól nedošlo a Plzeň se tak raduje z třetí pozice.

Ohlasy k utkání