Kruček vystřelil českému týmu výhru v Pilsen Challenge 2013

Napínavá bitva až do konce, to bylo to pravé vyvrcholení turnaje, po kterém se nakonec raduje český výběr, který v závěru vyrovnal a v nájezdech rozhodl Martin Kruček.

1. | neděle 27. 1. 2013 | 13:30

Česká republika

5:4ss 1:0, 2:4, 1:0

Slovensko

Branky a nahrávky: 13. Lux (Hudeček), 26. Hnízdil (Wróbel, Růžička), 30. Kudela (Růžička, Hudeček), 44. Wróbel (Příhoda), rozh Kruček - 16. Hrivnák, 17. Šlachtič (Minárik, Ladiver), 27. Beniač (Behúl, Ladiver), 28. Oravec (Martinusík, Doskočil).
Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 4:4, 5:4.
Heczko - Příhoda, Dědič, Tyburec, Pospíšil, Kudela, Růžička, Juráček, Blažek - Bacovský, Krtička, Bílý - O. Kejř, Kruček, Roušal - D. Hnízdil, Průcha, Wróbel - Hudeček, Plzák, Lux.
Bratina - Minárik, Bujdák, Titka, Haring, Hraško, Porupčan, Šlachtič, Doskočil - Kašša, Hrivnák, Kučerka, Beniač, Maděra, Ladiver, Kollár, Rímský, Behúl, Oravec, Teplický, Lihan, Šibík, Martinusík.

Bitva jako řemen, tak to se očekávalo od finálového střetnutí mezi českým a slovenským výběrem. Do první velké šance se dostal slovenský výběr, ale zakončení Rímského skončilo mimo. Na druhé straně přišla také velmi zajímavá z hole Ondřeje Kejře, kterou Bratina zastavil na brankové čáře. V zajímavých šancích se pokračovalo z obou stran, ale vyložená gólovka přišla až v závěru třetiny, kdy souhru čtvrté formace českého výběru zakončil Ondřej Lux. Slovensko se v posledních vteřinách první patnáctiminutovky snažilo o vyrovnání, ale toho svěřenci trenéra Ďurise nedosáhli.

Co se nepovedlo Slovensku v první části, to výběr zpod Tater dokázal na začátku druhé. Nejprve od modré natáhl k ráně Michal Hrivnák a za pouhých deset vteřin po vyhraném buly pálil přesně Oskár Šlachtič. Heczko poté likvidoval únik Ladivera, ale míček zachytil mimo ohraničené území a dostal dvě minuty. Slovensko se v přesilovce dostalo do šancí, ale ty neproměnilo. Český tým usiloval o vyrovnání, to se ale dlouho nedařilo, nakonec se povedlo díky střele Wróbela a teči Daniela Hnízdila. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, nejprve se po dorážce u zadní tyče prosadil Milan Beniač a hned za pár vteřin navýšil po důrazu na brankovišti Boris Oravec. Důležitá situace pro český výběr přišla čtyři vteřiny před sirénou, kdy využil přesilovku Tomáš Kudela.

Nepříjemný začátek v boji o vyrovnání měli Češi na začátku závěrečné periody, kdy musel na trestnou lavici putovat Bílý. Slováci jeho vyloučení nepotrestali, ale dostávali se do zajímavých šancí, konkrétně mohl slovenské vedení v páté minutě třetí části navýšit Hrivnák. Obrovská šance na vyrovnání se naskytla českému výběru pominut před koncem třetí části, kdy na trestnou putoval Ladiver a za ním ještě Kašša. 76 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři nabídla velké šance českého týmu, ale v té největší přišlo jen břevno. Minutu a půl před koncem třetí části přišel oddechový čas pro český výběr a odvolání brankáře, které přineslo kýžené vyrovnání díky Tomáši Wróbelovi.

Rozhodnutí tak musely přinést nájezdy, které přinesly hned čtyři série a jediný gól dal právě ve čtvrté sérii Martin Kruček.

Ohlasy k utkání