Mečouni poprvé na jaře vyjedou na hřiště soupeře, na úvod odehrají západočeské derby

O prvním březnovém víkendu čeká A-tým západočeské derby. Mečouni budou chtít v prvním venkovním utkání jarní části oplatit Dobřanům prohru z podzimu a snížit na ně bodovou ztrátu. V sobotu se doma představí junioři a starší žáci. Ti se před domácími fanoušky utkají také v neděli, kdy má na programu zápas i dorost.

CROSSDOCK Extraliga: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň, sobota 2. března od 17:30

Plzeňští hokejbalisté mají na svém kontě šest bodů a nacházejí se na předposledním místě. Na desáté Dobřany ztrácí devět bodů, oproti soupeři ale odehráli o utkání méně. Mečouni v jarní části zatím nastoupili do jednoho utkání, ve kterém získali bod. V zápase proti Pardubicím se dostali do vedení už ve třetí minutě, soupeř poté skóre otočil, Plzeň se ale čtyřikrát dotáhla a o vítězi rozhodlo prodloužení. Tam v přesilové hře rozhodl Česák a dva body si odvezly Pardubice.

Dobřany se už v první polovině února utkaly v dohrávaném zápase podzimní části se Svítkovem. Souboj měly dobře rozehraný, po první i druhé třetině vedly o jeden gól, ale necelých pět minut před koncem základní hrací doby svítkovští hráči vyrovnali a v prodloužení skóre otočili. Minulý víkend se Západočeši představili na Kladně, se kterým jen čtrnáct dní před tím prohráli v zápase Českého poháru. Nyní se ve druhé třetině dostali během necelých dvou minut do tříbrankového vedení, do další části ještě vstupovali s dvoubrankovým náskokem, ale soupeři nakonec podlehli 4:5.

Vzájemné utkání z podzimní části ovládly Dobřany. Diváci čekali na gól do závěru první třetiny, kde otevřel skóre Sloup. Poté se stav měnil na začátku třetí patnáctiminutovky, v přesilové hře vsítil gól Michel. Utkání rozhodlo až prodloužení, v něm vyloučení plzeňského hráče potrestal Braun a vystřelil hostům druhý bod.

Na čele kanadského bodování Plzně je Martin Kunzmann, který zatím posbíral pět gólů a tři asistence. V minulém zápase se poprvé v letošní sezóně v Extralize objevil Vít Lokajíček a hned si zapsal gól a dvě asistence. Stejný počet branek a nahrávek v utkání zaznamenal také Jan Miksan. Na straně Dobřan je s dvanácti body nejproduktivnějším hráčem Jan Kovářík (5+7).

Utkání můžete sledovat prostřednictvím změn stavu zde.

Program víkendu:

Sobota 2. března 2024

A-tým: Dobřany – Plzeň (17:30)
Junioři: Plzeň – Beroun (11:00)
Starší žáci: Plzeň – Blovice (13:30)

Neděle 3. března 2024

Dorost: Plzeň – Prachatice (11:00)
Starší žáci: Plzeň – Prachatice (13:00)