Hodnocení víkendu: Junioři v nadstavbě zabrali, cenná výhra starších žáků

A-týmu se o víkendu nepovedl zápas proti pardubickému Svítkovu. Závěrečné vzedmutí přišlo příliš pozdě. Jinak se plzeňským týmům dařilo. Junioři zlomili nepříznivou sérii a porazili aktuálního lídra elitní nadstavbové skupiny! Dorost dominoval proti Suchdolu nad Lužnicí a radoval se hned ze sedmnácti vstřelených gólů. Stejného soupeře po poctivém týmovém výkonu porazili starší žáci a upevnili si první příčku v tabulce. Pochvalu po vítězných zápasech si zasloužili také mladší žáci a přípravka. B-tým pokračuje ve spanilé jízdě skupinou Západ 2. ligy. FOTO: SK Kelti 2008.

A-tým

Ráz utkání přeurčil hned jeho začátek. Laxní start v podání Plzně znamenal dvoubrankové vedení Stars již na konci třetí minuty. Ještě horší vstup pak měli mečouni do třetiny druhé. Inkasovaný gól ve vlastní přesilovce a další po špatném střídání manko zdvojnásobily. Ve druhé polovině utkání se přeci jen Plzeňané začali zvedat. Dvakrát ubránili oslabení ve třech. Domácí měli ale strašidelný šestigólový náskok. Tři využité přesilovky Plzně v poslední třetině přeci jen o něco vylepšily celkový dojem.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu a do druhé třetiny je pro mě nepochopitelný. Nerozumím tomu, co hráči mají v hlavách. Myslím si, že jsme je připravili kvalitně. Jako trenéři za ně ale na hřišti hrát nemůžeme. Se zápasem jsme se každopádně po celou dobu snažili něco udělat, na konci jsme se do něj zaslouženě dostali. Samozřejmě to ale bylo málo. Když prohráváme takovým rozdílem, je jasné, že můžeme výsledek pouze zkorigovat. Jsem rád, že jsme splnili cíl pro třetí třetinu a že jsme ji vyhráli. Celkově ale bez debat převládá naštvanost na předchozí průběh zápasu.

Sobota 6. dubna 2024: HBC Svítkov Stars Pardubice - HBC Plzeň 6:3 (2:0, 3:0, 1:3)
Podrobnosti o utkání

Junioři

Nepříznivou sérii v nadstavbě šesti porážek chtěli junioři zlomit v Berouně. Na půdě vedoucího celku elitní skupiny začali velice dobře. Plzeňané se prezentovali dobrým výkonem a v poslední minutě první třetiny šli do vedení zásluhou využité přesilovky. Velmi kvalitní juniorský hokejbal byl v sobotu skoupý na góly. Diváci v Berouně nakonec viděli vyrovnání ve 43. minutě, kdy početní výhodu využili také domácí. Poslední slovo měla ale Plzeň, když Slezák svým druhým gólem opět změnil skóre. Na tabuli svítil čas 43:51 a berounská reakce již nepřišla. Mečouni si připsali cenné vítězství.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: K vedoucím Keltům jsme jeli s touhou uspět, stejně tak jako v každém utkání, a to přesto, že se nám na jaře moc nedaří. První třetina také našemu cíli odpovídala a je jen škoda, že se nám v ní nepodařilo rozhodnout. Nebo alespoň odskočit více než o gól. Zbytek utkání byl o poznání vyrovnanější a v závěru převzal iniciativu soupeř, který z přesilové hry v závěru vyrovnal. Tentokrát jsme však měli štěstí a po soupeřově chybě se nám povedlo ještě vstřelit vítězný gól. Konečně nám zahráli někteří lídři, ale je potřeba aby se přidali další. Je potřeba na sobě neustále pracovat a to jak na trénincích tak mimo.

Sobota 6. dubna 2024: SK Kelti 2008 - HBC Plzeň 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Zápas dorostu na půdě Suchdolu nad Lužnicí byl naopak jasnou záležitostí ve prospěch Plzně. Kvalitativní rozdíl mezi týmy se projevoval od úvodních minut. Dvouciferného skóre Plzeňané dosáhli již sekundu před polovinou utkání a rozhodně tím nekončili. Box časoměřičů jim napočítal hned 61 střel na branku, z nichž se ujalo 17. Hattrick si připsali hned tři hráči: Meiner, Kořínek a posila z Kert Parku Chán. Šest kanadských bodů (1+5) potom připsali Král a Kotrouš.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Po dvou silně nepovedených zápasech (Ústí a Třemošná) a velikonočním odpočinku od hokejbalu jsme se v Suchdole vrátili k tomu, co z nás udělalo během zimy kvalitnější tým. Chválím tým za konzistentní, velmi dobrý výkon po celou dobu utkání. Vrátili jsme se pomyslně na cestu, ze které jsme trochu sešli a jako trenér udělám vše pro to, abychom po ní pokračovali až do konce.

Neděle 7. dubna 2024: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 0:17 (0:5, 0:7, 0:5)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Daleko vyrovnanější bitvu, než kterou napovídá závěrečný výsledek, přinesl duel Plzně a Suchdolu mezi staršími žáky. Plzeňané měli na čele tabulky před Suchdolem náskok pouhých dvou bodů. Vstup do zápasu neměli ideální a v první minutě inkasovali. Poté se ale zkoncentrovali a zápas otočili. Díky povedené pasáži ve druhé části odcházeli po třiceti minutách s tříbrankovým náskokem. Zápas ale určitě nebyl považován za rozhodnutý. Suchdol byl v ofenzivě stále nebezpečný. Brankář Šebek ale podržel svůj tým a dvě úspěšné střely Plzně rozhodly o tom, že mečouni vyhráli nejen třetí třetinu, ale celý zápas. Na čele tabulky tak nyní mají opět větší náskok.

Komentář trenéra Michala Samce: Zápas pro nás byl vzhledem k vývoji tabulky pro další průběh sezóny klíčový. Věděli jsme, že přijede nejkvalitnější soupeř naší skupiny, který má ve svém středu nadstandardní hráče. Protivník byl aktivnější a měl více šancí, zápas však rozhodly tři věci. Naše bojovnost a urputnost zápas urvat, produktivita v zakončení a excelentní gólmanský výkon Matyáše Šebka, který byl bezesporu rozdílovým hráčem zápasu.

Sobota 6. dubna 2024: HBC Plzeň - SK Suchdol nad Lužnicí 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Náročnou prověrku mladším žákům připravilo Stříbro. Do zápasu vstoupili aktivně a po trefách Braného a Lokajíčka šli do kabin s dvoubrankovým polštářem. Poté ovšem polevili a hru tvořil převážně soupeř a v permanenci byl především plzeňský brankář. Mladí Plzeňané se ovšem dokázali za včasu vrátit ke hře, která je zdobila v úvodní třetině a po dvou trefách Marka Šplíchala slavili v pohledném utkání výhru 4:2.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Čekal soupeř, který patří mezi nejlepší týmy. Ale naši kluci byli odhodláni se s ním poprat o body. V okleštěné sestavě ( marodka) se mladí mečouni pustili do soupeře s velkou vervou. Souboje jeden na jednoho, rotace, střelba, přistupování k soupeři a hra v předbrankovém prostoru, to vše dělalo soupeři velké problémy. Výsledkem toho bylo po první třetině vedení 2:0. Od druhé třetiny se ale hra změnila, soupeř přebral otěže zápasu. Nám se přestalo dařit, souhra, nahrávky a hlavně střelba. Buldoci hrozili hlavně z brejkových šancí. V nejtěžších situacích mečouny zachránil brankář Adam Soták. Opět jsem musel po druhé třetině klukům důrazně říci, že se hraje až do konce. Od třetí třetiny se vrátila na naše hokejky jistota. Celkově musím kluky pochválit. Svojí první branku za mladší žáky vsítil obránce Vlasta Lokajíček.

Neděle 7. dubna 2024: HBC Plzeň - HC Buldoci Stříbro 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Zápasovou výstroj oblékla v sobotu také přípravka. Třemošenský turnaj byl okleštěn z důvodu odřeknutí některých celků. Zbylá trojice si přesto dokázala poradit a mladé plzeňské naděje předváděly dobré výkony. V neobvykle teplém dubnovém počasí nepoznaly porážku.

Komentář trenéra Petra Lakó: V sobotu jsme se účastnili turnaje v Třemošné. Jelikož postupně odřekly dva týmy, jednalo se spíše o mini turnaj a tak se kluci utkaly se dvěma týmy Dobřan a s Třemošnou. Hrálo se za letního počasí, takže toho měli kluci i tak dost, ale musím všechny za předvedené výkony pochválit. Zaslouženě vyhráli oba zápasy proti Dobřanům 7:4 a 5:1 a remizovali s domácí Třemošnou 2:2.

B-tým

Plzeňské Béčko přes jisté vítězství ve skupině 2. Ligy Západ nepolevilo z nastaveného trendu a v neděli v Precol Aréně porazilo Blovice rozdílem třídy 14:3. Čtyři branky vstřelil junior David Štulc, pět úspěšných přihrávek měl na svědomí Ondřej Krpal.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Zápas s Blovicemi byla další kanonáda. Už v polovině první třetiny bylo jasno. První třetina byla naprosto jednoznačná - na hru byla radost se dívat a skóre narůstalo. Od druhé třetiny ale v teple odpolední haly postupně kvalita naší hry uvadala i přesto, že jsme se na to o přestávkách upozorňovali. Konečný výsledek ale mluví za vše.

Neděle 7. dubna 2024: HBC Plzeň B - SK Inter Blovice 14:3 (6:0, 5:2, 3:1)
Podrobnosti o utkání

Program týdne:

Středa 10. dubna 2024

  • A-tým: Kert Park - Plzeň (19:30)

Sobota 13. dubna 2024

  • A-tým: Plzeň - Kladno (11:00)
  • Junioři: Plzeň - Kladno (14:00)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)
  • B-tým: Taurus Plzeň - Plzeň B (17:00)

Neděle 14. dubna 2024

  • Dorost: Plzeň - Blatná (11:00)
  • Mladší žáci: Blovice - Plzeň (10:00)