Půjde o boj o přímý postup do čtvrtfinále, vyhlíží poslední dvě utkání nadstavby David Štulc

O víkendu se budou junioři snažit navázat na poslední dvě výhry v nadstavbě ve skupině A a zabojovat o první čtyřku. V minulém utkání mečounům hodně pomohl David Štulc, který se blýskl čtyřmi brankami. Stejný počet gólů vsítil také před týdnem, když nastoupil za B-tým. Mládežnický reprezentant věří, že se nyní rozstřílel a bude takto pokračovat dál.

Plzeňští hráči v nadstavbě ve skupině A čekali na výhru do sedmého utkání, kde porazili Beroun 2:1. Na to navázali vítězstvím v dalším zápase proti Kladnu. Výrazně k tomu přispěl David Štulc, který vstřelil čtyři branky. „Tenhle výkon začal dobrým startem do utkání, skoro všechny zápasy v nadstavbové skupině jsme začali špatně. Tenhle zápas jsme začali velmi aktivně a dělali jsme, co se na trénincích učíme a nedělali jsme si, co jsme chtěli,“ vysvětluje důvody úspěchu čtyřgólový hokejbalista. „To se poté odvíjelo od naší hry, Kladno dvě třetiny v zápase nic nemělo, ale zase poslední třetinu jsme polevili a dostali zbytečné dva góly. Jinak to byl skvělý týmový výkon a kluci mi k tomu hodně pomohli,“ těší Štulce.

Ten už se blýskl stejným výkonem před týdnem v dresu B-týmu. Ve druhé lize si také zapsal čtyři branky a podílel se na vysokém vítězství, když Plzeň porazila Blovice 14:3. „Na tenhle zápas určitě vzpomínám, ale přece jenom v takové soutěži bychom my junioři skórovat měli nebo alespoň bodovat,“ říká mládežnický reprezentant. „Za B-tým chodím rád, jsou tam super kluci a mají za sebou už hodně zkušeností, takže mi vždy pomůžou. Každopádně jsem rád, že jsem se konečně rozstřílel a doufám, že to bude pokračovat dál,“ nezastírá Štulc, který chce skvělé výsledky zaznamenat také v dalších zápasech.

S juniory ho v nadstavbě čekají ještě dvě utkání. Mečouni nejprve poměří síly s Hostivaří, které na domácím hřišti podlehli 1:4. Další týden se potkají s Pardubicemi a také budou chtít napravit minulý vzájemný souboj, kde prohráli 1:2. „V těchto zápasech bude boj o přímý postup do čtvrtfinále. Pokud oba dva zvládneme, máme velkou šanci se do TOP 4 dostat,“ prozrazuje Štulc. „Program se nejspíš bude odvíjet od toho, na jakém umístění skončíme po nadstavbové části, ale tréninky budou pořád stejné jako do teď,“ hlásí plzeňský hokejbalista.

Program příštího víkendu:

Sobota 20. dubna 2024

Junioři: Hostivař - Plzeň (14:00)
Přípravka: Turnaj Precol aréna (11:00)

Neděle 21. dubna 2024

B-tým: Stříbro - Plzeň (14:30)
Dorost: České Budějovice - Plzeň (11:30)
Mladší žáci: Plzeň - Zliv (14:00)