Dva góly na mistra nestačily. Plzeň se vrací z Lužin bez bodu

Plzeňští mečouni vyšli i ve třetím zápase bodově na prázdno. Potřetí se prosadili jako první, ale ani tentokrát vedení neudrželi. Úřadující mistr zlomil utkání na svoji stranu třemi trefami v početní výhodě a zvítězil 5:2.

Mečounům se v úvodu zápasu dařilo zastavovat útoky soupeře ve středním pásmu. Když už se domácí do útočné třetiny dostali, musel se mít brankář Návara na pozoru. Janák na druhé straně inkasoval prakticky z prvního náznaku šance. Chramosta zachytil míček ve středním pásmu, nahodil na branku a ještě stačil vybojovat míček pro Richarda Hurta, který bekhendem propasíroval míček za brankovou čáru.

Bohužel hned vzápětí mečouni o vedení přišli. Nedůslednost v obraně potrestal Lukáš Lhota, který usměrnil Zvonkovu přihrávku téměř přes celou šířku hřiště za přesouvajícího se Návaru. Kert Park měl poté možnost přesilové hry, ta ovšem stejně jako na plzeňské straně v předchozím případě zůstala bez využití.

Domácí nicméně přebírali iniciativu a Plzeňané příliš času v útočném pásmu nestrávili. Na konci třetiny se vavíc provinili útočným faulem, který už potrestaný byl. Jedenáct sekund před první sirénou zvrátil stav Martin Kruček, který po buly prostřelil nezformovanou bránící čtveřici, stejně tak brankáře Návaru.

Vstřelený gól do šatny domácí hokejbalisti nabudil k ještě větší aktivitě a mečouni se museli bránit, stav se ovšem neměnil. To až ve 24. minutě, když se na konci početní výhody trefil od modré čáry Tomáš Wróbel. Po obdržené brance přidali na pohybu i Západočeši a jejich hra začala být lepší. Branka ale padla na druhé straně. Mečouni opět strávili až příliš dlouhou dobu v obranném pásmu a na 4:1 opět od modré zvyšoval Lukáš Plzák. Poslední slovo si ve druhé třetině přeci jen vzala Plzeň. Gól do šatny z přesilovky tentokrát padl na druhé straně. Do druhé sirény zbývalo šest sekund, když Tomáš Majer usměrnil ze vzduchu míček z předbrankového prostoru. za překvapeného Janáka

Ve třetí třetině byla hra plná osobních soubojů. Kert Park měl stále herně mírně navrch, Plzeňané se rvali za zdramatizování zbytku duelu. Časomíra byla ovšem neúprosná. Ve 41. minutě navíc rozhodčí opět poslali Plzeň do čtyř. V oslabení sice zahrozili Vobruba s Hanušem. V pokračující přesilovce ale Kert udělal definitivní tečku za zápasem. Petr Danko dorazil míček po odrazu od zadního mantinelu. Mečouni tak nezískali body ani ve třetím zápase sezóny.