Druhou polovinu CROSSDOCK extraligy začnou Plzeňané v Pardubicích

Mečouni v hokejbalové extralize načnou druhou polovinu základní části a rádi by ji načali lépe, než tu první a posouvali se v tabulce směrem vzhůru. Svého sobotního soupeře, HBC Pardubice, v prvním utkání o bod obrali. Mimo teplo domácí haly vyrazí i další klubové kategorie.

HBC Pardubice – HBC Plzeň, sobota 13. listopadu od 16:00

Hokejbalová CROSSDOCK extraliga má za sebou polovinu základní části ročníku 2021/22. Plzeňané zatím nemohou být příliš spokojeni, neboť v ní dosud bodovali jen ve čtyřech případech a s počtem osm bodů jim patří zatím jedenáctá příčka. Pořadí v tabulce není stoprocentně relevantní neb extraligu nadále souží odložené zápasy. V tomto ohledu před týdnem došlo i na mečouny, kteří nemohli vyrazit bojovat do daleké Karviné.

Sobotní soupeř Plzně, HBC Pardubice je jedním z pěti celků, které mají odehraná všechna naplánovaná utkání. Svěřenci reprezentačního trenéra Jiřího Mašíka v jednácti duelech nasbírali jednadvacet bodů a v tabulce jim patří třetí příčka za vedoucí dvojicí Kladno, Kerk Park. Pardubičtí hokejbalisté dosud nastříleli nejvíce branek z celého extraligového pole. Soupeřova gólmana překonali hned šestačtyřicetkrát. Střelecké konto pořádně narostolo díky dvěma devítígólovým vítězstvím v domácím prostředí, když takto Východočeši vyprovodili Most a Hostivař.

Mečouni se v první polovině soutěže nepotýkali s oslnivou střeleckou formou. Plzeňané by se ovšem rádi odrazili od posledního odehraného utkání, které vyhráli 5:2 nad Jeleny z Letohradu. Tým vedený Stanislavem Kastnerem by také rád ukončil čekání na první přivezené body z venkovních hřišť. V tomto ohledu mají mečouni na čem stavět. S Pardubicemi došlo v první vzájemném duelu na dělbu bodů, když mečouni stáhli dvoubrankové manko a poslali zápas do prodloužení. Zmíněný duel rozhodla až samostatná střílení. V nichž se radovali hráči s koněm na dresu.

Bonusový bod svému týmu tehdy vystřelil Nicolas Langr, který v jedenácti duelech vstřelil osm branek a s tímto počtem je ve dvaceti letech na děleném druhém místě mezi extraligovými snajpry. Langr je mohutně podporován zkušenými pardubickými hráči, například Jak Bílý vede s osmácti kanadskými body (7+11) bodování celé soutěže. Pavel Kubeš nasbíral jen o dva body méně a patří mu čtvrtá příčka. Na plzeňské straně je na čele bodování Richard Hurt s osmi body (3+5).

Vkročí do druhé poloviny soutěže plzeňský tým lépe než do té první? Bude se posouvat směrem nahoru? Věřme že ano!

Program víkendu:

Sobota 13. listopadu
  • A-tým: Pardubice – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Nové Strašecí – Plzeň (11:00)
  • Přípravka: Turnaj 20. ZŠ Plzeň (9:30)

Neděle 14. listopadu
  • Dorost: Kovo Praha – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:00)