Na Evropském poháru v Pardubicích se představí několik plzeňských hráčů

O víkendu se v Pardubicích uskuteční Evropský pohár, který se pořádá místo mistrovství světa juniorů. Představí se na něm reprezentace U16 a U20, ve skupině starší kategorie bude hrát také česká a slovenská reprezentace hráčů do 23 let. Ve všech týmech jsou také plzeňští hokejbalisté.

Evropský pohár pořádá Českomoravský svaz hokejbalu a Mezinárodní hokejbalová federace jako náhradu za mistrovství světa, které bylo pro juniory zrušeno. Turnaj je určen především pro kategorie U16 a U20. Ve starší kategorii se ale také představí česká a slovenská reprezentace hráčů do 23 let. Tato kategorie se bude připravovat na mistrovství světa, které se bude konat příští rok. Evropský pohár se odehraje v Pardubicích na druhé ploše Enteria Aréna a na hřišti v Polabinách.

Na zimním stadionu se uskuteční turnaj U20. Přestaví se tam šest týmů. Kromě české reprezentace U20 a U23 se tam potkají také slovenská reprezentace hráčů do 20 a 23 let, Velká Británie a Švýcarsko. Týmy se během pátku a soboty utkají každý s každým, zápasy se budou hrát 2 x 15 minut. V neděli jsou na programu utkání o umístění, která už mají hrací čas 3 x 15 minut.

V kategorii U16 jsou čtyři týmy, které budou hrát všechny zápasy 3 x 15 minut. Česká republika bude mít na turnaji červený a bílý tým. Soupeřit budou se Slovenskem a Velkou Británií. Systém je stejný jako u starší kategorie, v pátek a v sobotu budou hrát týmy každý s každým, v neděli je čeká zápas o třetí místo a finále. Na úvod turnaje této skupiny se ale ještě odehraje exhibiční zápas, kde se potká výběr talentované mládeže hráčů do 14 let z České republiky a Velká Británie.

Ve všech kategoriích jsou také plzeňští hráči. Trenérem reprezentace U16 je navíc Michal Edl, který trénuje plzeňský dorost. Z hráčů do této kategorie byli nominováni Ondřej Kočka, Oliver Malý, Jakub Kučera, Jiří Popp, Jakub Růžička a Martin Král. Za U20 nastoupí Jan Miksan, Daniel Pavlík a Jaroslav Svoboda. Do konečné nominace reprezentace U23 se dostali Roman Poláček, Michal Galla a David Štípek.