Klub HBC Plzeň zahájil přípravu na sezónu 2022/23. B-tým opět uvidíme v první lize

Se začátkem srpna každoročně skončila mečounům letní pauza a začali se připravovat na nadcházející ročník. Tréninkové jednotky polykají tři nejstarší družstva a brzy se přidají také žákovské celky. Nejzásadnější změnou letošního léta je přesun juniorského týmu do 1. ligy, kdy bude nastupovat pod hlavičkou HBC Plzeň B.

Mužský A-tým bude chtít zapomenout na loňskou sezónu, jejíž konec ovšem skončil happy endem v podobě uhájení extraligové příslušnosti. Sestup nakonec čekal pražské Kovo, které v nejvyšší soutěži nahradil pardubický Svítkov, který se po letech vrací na extraligovou mapu. Úplným nováčkem pak budou Prachatice, v jejichž prospěch se extraligového místa vzdal Most.

Loňský celek juniorů naopak loni dosáhl největšího úspěchu, dokráčel do finále soutěže a vybojoval stříbrné medaile. Minimálně na rok ale klub HBC Plzeň v juniorské kategorii žádný cenný kov nevybojuje. Juniorský tým bude nastupovat v 1. lize jako HBC Plzeň B, tímto krokem se také otevírá prostor pro hráče, kteří již opouští mládežnické kategorie a neprosadí se do kádru A-týmu. Zároveň se tímto krokem předpokládá možná provázanost kádrů v případě potřeby, kterou posiluje to, že letní přípravu oba týmy začaly společně.

B-tým bude v 1. lize spadat do divize Západ. Utká se s Ještěry a Vlčí Smečkou z Ústí nad Labem, berounskými Kelty, Novým Strašecím a jihočeskou trojicí Suchdol, České Budějovice a Blatnou. Totožné rozdělení, tedy Západ – Východ, opět čeká také dorostence. V západní divize se utkají s devítkou soupeřů. Nejblížší venkovní duel sehrají v Třemošné, nejvzdálenějším soupeřem bude ústecká Elba, potažmo Suchdol nad Lužnicí.

Další mládežnická družstva se také pomalu připravují na start sezóny. Drtivou většinu mládežníků se na něj navíc bude připravovat na Hokejbalovém kempu s LZ Hockey, jehož pátý ročník proběhne od 22. do 26. srpna 2022. S blížícím se začátkem sezóny budeme informovat o dalších podrobnostech, včetně složení realizačních týmů nebo obměněného kádru A-týmu.