Hodnocení víkendu: Úspěšný vstup B-týmu, SŽ na turnaji třetí

Již dva týmy mají za sebou vstup do sezóny. Soutěžní utkání zatím odehrál pouze plzeňský B-tým. Mladíci s mečounem na hrudi zvládli vstup do 1. ligy a v na hřišti ústeckých Ještěrů první prověrku zvládli. Starší žáci se zúčastnili Hostivařského poháru, s bilancí jedné výhry a dvou porážek skončili třetí.

B-tým

Plzeňští junioři, nastupující letos v 1. lize jako B-tým, vyjeli na soutěžní premiéru do Ústí nad Labem. Proti domácím Ještěrům odcházeli po první třetině do kabin s náskokem jedné branky. Dravé mládí se díky dobrému pohybu dokázalo etablovat v mužské soutěži a další dvě branky do ústecké sítě padly v prostřední patnáctiminutovce. Na začátku té třetí sice Severočeši snížili, Plzeňané ale přišli s okamžitou odpovědí a odmítli jakékoliv drama. Pod konečný výsledek 6:2 ve prospěch mečounů se postaralo šest různých střelců.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V Ústí nad Labem na hráče čekala nová soutěž. Nastoupili jsme s mladým týmem, kdy většina hráčů nemá zkušenosti s mužským hokejbalem. Snažili jsme se hráče s kolegou Víťou Čapkem připravit na jiný styl hry, kdy budou soupeři vyzrálejší. Nastavili jsme na zápas taktiku, které se hráči drželi. Soupeře jsme přehrávali pohybem, což doufám bude naše zbraň i do dalších zápasů. Ačkoliv výkon nebyl bez chyby, výhra je důležitá pro sebevědomí hráčů a jsme samozřejmě rádi za první body.

Neděle 4. září: HBC Ještěři Ústí nad Labem – HBC Plzeň 2:6 (0:1, 0:2, 2:3)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po jasném vítězství 23:0 v Písku z minulého víkendu se nyní Plzeňané ukázali na Hostivařském poháru. Na něm potkali soupeře, kteří mohou pomýšlet na nejvyšší příčky. V prvním duelu podlehli mečouni Pardubicím 0:3. Po kratičké pauze naskočili proti domácí Hostivaři, která se radovala z vítězství 4:1. Chuť si Západočeši spravili proti pražským Rebelům. Díky výhře 4:1 tak brali třetí místo v turnaji. Pořadatelé na závěr vyhlašovali rovněž All-Stars Team, jehož součástí byl plzeňský obránce Pavel Fiala.

Zápasy

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Jsem rád, že jsme se před začátkem sezóny střetli s TOP týmy v kategorii starších žáků. Nyní víme, jaká je úroveň mimo naši skupinu a jak si stojí náš tým. Třetí místo odpovídá tomu, co jsme v zápasech předvedli. Turnaj nás prověřil, víme na čem pracovat. Zaměříme se nyní na herní věci, které nefungovaly. Zároveň mám velkou víru v to, že se v relativně krátkém čase zlepšíme a v další konfrontaci s TOP týmy budeme lepší..

Program příštího víkendu:

Sobota 10. září

  • A-tým: Plzeň – Svítkov Stars Pardubice (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Zliv (11:30)

Neděle 11. září

  • B-tým: Plzeň – Vlčí Smečka Ústí nad Labem (14:00)
  • Dorost: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (11:30)