Na Mistrovství světa Masters budou s týmem Czech Republic bojovat čtyři plzeňští hráči

Od 7. do 11. září se na Kladně a Novém Strašecí bude pořádat Mistrovství světa Masters. Na turnaji se představí muži i ženy, v celku Team Czech Republic se objeví také čtyři plzeňští hokejbalisté. Na mistrovství je čekají kvalitní soupeři, s týmem ale budou chtít dosáhnout největšího úspěchu.

České republika bude mít na turnaji dvě mužstva, do týmu Czech Republic, který odehraje základní skupinu na Kladně, byli nominovaní Petr Zeman, Ondřej Kejř, Jaroslav Kejř a Stanislav Kastner. Turnaj se kvůli covidové pandemii dlouho odkládal, a tak už mistrovství světa všichni vyhlížejí. „Těším se dost, vzhledem k tomu, že je to asi o dva roky posunuté, tak jsme čekali dlouho,“ říká Stanislav Kastner.

Na mistrovství se plzeňští hráči poctivě připravovali. „Herně jsme se připravovali společně s Jardou Kejřem a Petrem Zemanem ještě v našem B-týmu. Pak jsem dělal věci individuálně, chodil jsem běhat, cvičit, co tělo dovolilo, abych byl co nejlépe připravený,“ prozrazuje Kastner, který kromě trénování také nastupoval ve druhé lize. Od středy do pátku jsou na programu zápasy v základní skupině, poté čtyři nejlepší týmy z každé skupiny postoupí do play off, celky na pátém a šestém místě odehrají utkání o umístění.

Team Czech Republic se utká s USA, Slovenskem, Rakouskem, druhým týmem České republiky a Kanadou. „Očekávám kvalitu vysokou, protože Kanada je obhájce, všichni soupeři budou nachystaní, možná Rakousko bude slabší, ale to je spekulace,“ nezastírá reprezentační útočník. „Očekávám dobrý hokejbal ve vysokém tempu, nebude to daleko od extraligy s tempem, rychlostí a nasazením. Budou tam samí dobří hráči, takže si myslím, že i pro diváky to bude pěkná podívaná. Budou to dobré zápasy proti kvalitním soupeřům,“ těší se Kastner.

Čtvrtfinále sehrají týmy ještě v pátek na obou hřištích, v sobotu se na Kladně uskuteční semifinále, v Novém Strašecí souboje o umístění. Mistrovství skončí v neděli, kdy se na Kladně odehrají utkání o bronz a finále. Tam by chtěl dojít i Team Czech Republic. „Chceme dosáhnout toho nejvyššího stupně, turnaj chceme vyhrát a uděláme pro to maximum,“ prohlašuje Kastner, je si ale vědom, že je s týmem nečeká nic lehkého.