Mečouni vkročí do extraligových bojů domácím duelem proti nováčkovi

Hokejbalová CROSSDOCK extraliga se rozjela již minulý týden. Tým Plzně měl ovšem svůj zápas na půdě pardubického Autoskla odložený, a tak do soutěže vstoupí až nyní. Soupeřem mečounů bude druhý pardubický tým, Svítkov Stars.

HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice, sobota 10. září 2022 od 14:00

Mečouni se se Svítkovem v nejvyšší soutěži utkají poprvé v novém tisíciletí. Pardubický tým v 90. letech opustil extraligové vody a v poslední dekádě byl pevnou součástí 1. ligy hokejbalu. Díky úspěšnému tažení v loňské sezóně se Svítkov Stars podařilo probojovat mezi hokejbalovou elitu. Ve finále si svěřenci Petra Kopečného poradili s Vlčí Smečkou z Ústí nad Labem v poměru 3:1 na zápasy a letos tak Stars nahradí sestoupivší pražské Kovo.

Na sezónu se Stars naladili na Hostivařském poháru. Zde opět vyzráli na Vlčí Smečku. V konfrontaci s dalšími extraligovými účastníky, domácí Hostivaří a městským rivalem z Pardubic, se ale už radoval soupeř Svítkova. Byla-li ovšem nálada v kabině Svítkova po Hostivařském poháru ve spodních patrech, vstupem do extraligy si ji náramně zvedli.

Svítkov v prvním kole hostil Dobřany, které deklasoval vysoko 9:1. Dvěma góly se uvedla posila z Kert Parku Lukáš Horváth, stejně tak Tomáš Hudec z Heřmanova Městce. Šesti body (2+4) se ovšem blýskl Ondřej Matýs, toho času hráč hokejového HC Dynamo Pardubice. Uvidíme, zda Matýs před blížícím se startem hokejové soutěže v sobotu zavítá také na Košutku.

V kádru pod vedením Petra Kopečného ale nalezneme další hráče, kteří stojí za zmínku. Stars před sezónou zlákali zkušené hradecké duo Hrabica, Hrubý. Za Piráty rovněž nastupovali juniorští mistři světa Jan Doležal a Jakub Král. Jedním z pilířů obrany je pak kapitán Tomáš Bureš, který v loňském ročníku hájil barvy Letohradu. To vše doplněné dravým mládím.

Přesuneme-li se na plzeňskou stranu, A-tým zaznamenal v předsezónním období řadu změn. Tou největší je patrně jmenování trenérské dvojice Martin Kadaně a Tomáš Semera. Mečouni také přivedli píseckého odchovance a v minulosti brankáře kladenského Alpiqu Víta Čapka. Realizační tým také přivítal návraty ze Švýcarska v podání Jakuba Kolaříka a Martina Kuzmanna. Druhý jmenovaný v loňské sezóně ovládl play-off s Grenchenem a k tomu přidal prvenství v kanadském bodování. Trenéři se na něj budou spoléhat nejen v oblasti produktivity, Kunzmann byl totiž jmenován jako kapitán týmu.

Obměněný a znovu omlazený tým Plzně vstoupí do nového ročníku v sobotu ve 14:00! Přijďte se podívat na soutěžní premiéru plzeňského A-týmu. Z utkání bude již tradičně připraven také online přenos.

Program příštího víkendu:

Sobota 10. září

  • A-tým: Plzeň – Svítkov Stars Pardubice (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Zliv (11:30)

Neděle 11. září

  • B-tým: Plzeň – Vlčí Smečka Ústí nad Labem (14:00)
  • Dorost: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (11:30)