Plzeňané v důležitém utkání vyzvou hradecké Piráty

Hokejbalová extraliga v sobotu uvidí reprízu loňského boje play-down. V duelu jedenáctého s dvanáctým týmem do Plzně přijede tým Hradce Králové, který dosud nezískal ani bod. Mečouni naopak hrají o to, aby se udrželi v kontaktu s týmy bojující o osmičku play-off.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988, sobota 22. října od 14:00

Ještě v květnu roku 2019 spolu oba týmy bojovaly ve čtvrtfinále play-off v pětizápasové sérii. O tři sezóny později už ale jak na západě, tak na východě Čech řešili záchranářské boje v play-down. Letos mají za sebou oba celky třetinu soutěže. Zatímco mečouni ji rozhodně jako ideální nezhodnotí, v Hradci Králové bijí na poplach, jelikož tým v osmi utkáních nezapsal jediný bod.

Piráti před sezónou přišli o tři hráče základní sestavy. Do Svítkova zamířili Hrabica a Hrubý, do druhého pardubického týmu se vrátil Březina. Z Mostu naopak přišel produktivní obránce Tomáš Chyba a také Pavel Malý, který v minulosti již hradecký dres oblékal. Trenéru Pavlu Bieglovi a ani nově příchozím hráčům se ale zatím nedaří dostat hradeckou bárku na vody směřující k bodovému zisku.

Hradecký zmar dokumentují poslední dvě odehraná utkání. Hradečtí nejprve na domácí ploše drželi s Karvinou po dvou třetinách remízový stav 3:3, aby v závěrečné třetině inkasovali pět branek. V Prachaticích zase Piráti vedli ještě v 18. minutě 2:0, pak ale v rozmezí čtyř minut dovolili Jihočechům tři branky a nakonec prohráli 2:5.

Před plzeňským týmem tak stojí úkol prodloužit hradeckou mizérii a rovněž zapomenout na poslední představení. Při prohře v Letohradu si mečouni vybrali také porci smůly, nedělní prohra 9:1 v Pardubicích byla ale tristním vysvědčením plzeňského celku. Trenéři Tomáš Semera a Martin Kadaně dosud vedli tým pouze ve dvou domácích utkáních. Po prohře se Svítkovem porazili mečouni Prachatice a domácí bilanci si nyní budou chtít vylepšit.

Přidá proti Hradci další kanadské body kapitán Plzně Martin Kunzmann, který si v posledním domácím utkání připsal tři gólové nahrávky a se statistikou 4+6 je dosud nejproduktivnějším plzeňským hráčem? Na čele produktivity hradeckého týmu pak najdeme Marka Mejzlíka (3+1), který v pěti utkáních přidal dvě přesilovkové trefy.

Úvodní buly je naplánováno na 14:00. Vstupné na extraligové utkání je 30 Kč. Zápas je možné sledovat také prostřednictvím online textového přenosu na serveru Onlajny.com.

Program víkendu:

Sobota 22. října

  • A-tým: Plzeň - Hradec Králové (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Písek (11:00)
  • Přípravka: Turnaj Stříbro

Neděle 23. října

  • B-tým: Plzeň - Ještěři Ústí nad Labem (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Prachatice (11:30)
  • Dorost: Třemošná - Plzeň (11:00)