Ukázali jsme si, že se silnými týmy umíme hrát, těší Víta Lokajíčka

Mečouni si přenesli dobrý výkon z minulého týdne také do zápasu s Pardubicemi a v sobotu vybojovali bod. Přispěl k tomu i Vít Lokajíček, který ke konci třetí třetiny nahrával na vyrovnávací branku. Plzeňský útočník věří, že tým ještě zlepší střelbu a zapíše si víc bodů.

Vítku, v sobotu jste na domácím hřišti bojovali se silnými Pardubicemi, se kterými jste prohráli v samostatných stříleních 3:4. Jak se za utkáním ohlížíš?
Už před zápasem jsme věděli, že to bude těžký zápas. Ale dobře jsme se na utkání připravili a bojovali jsme až do konce. Škoda, že je z toho jenom jeden bod.

Ve třetí třetině jste se ujali vedení, soupeř pak skóre otočil, ale podařilo se vám na to zareagovat. V závěru jste se pak dostali ještě do oslabení. Měl jsi strach, aby se neopakoval stejný průběh jako s Kert Parkem?
Strach jsem neměl. Až na jeden gól, co jsme dostali v oslabení, jsme pardubické přesilovky bránili dobře. Navíc jsme si řekli, že to, co se stalo při zápase s Kertem, už se nemůže opakovat.

Oslabení jste ale zvládli a zápas šel do prodloužení. Pomohlo vám to pak zvednout sebevědomí?
Určitě ano. Už to srovnání na 3:3 nás hodně zvedlo.

O vítězi nakonec rozhodla samostatná střílení. Nastoupil jsi do třetího nájezdu, který jsi musel dát, aby měl tým naději na druhý bod, ale gól jsi nevsítil. Před tvým pokusem soupeř vystřídal brankáře. Jak Tě to ovlivnilo?
Ovlivnilo mě to docela dost. Původně jsem měl v plánu udělat úplně něco jiného, ale potom, co se brankáři vystřídali, jsem to přehodnotil a udělal jsem blafák. Brankář Pardubic předvedl fantastický zákrok a druhý bod byl pryč.

Krátce před zimní přestávkou jste sehráli s těžkými soupeři vyrovnaná utkání. Co je potřeba si z nich přenést do dalších?
Určitě nasazení. V obou utkáních jsme makali na sto procent. Pokud ještě zlepšíme střelbu, dáme víc gólů a získáme víc bodů.

V podzimní části vás čekají už jen dva zápasy. Věříš, že v nich ještě zabojujete a připíšete si nějaké body?
Určitě pro to uděláme maximum. Nečekají nás žádná snadná utkání, ale ukázali jsme si, že se silnými týmy umíme hrát a že se jim dokážeme vyrovnat.

Jsi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, na svém kontě máš čtyři góly a šest asistencí. Je to zatím tvoje nejpovedenější sezóna v extralize mužů. Je to pro tebe motivace snažit se ještě o lepší výkony?
V každém utkání se snažím hrát naplno a předvést ty nejlepší výkony. Ale důležitější jsou body, které sbíráme jako tým.

O víkendu se utkáte se Svítkovem, kterému se v extralize daří, ale minulé dva zápasy nezvládl. Co od souboje očekáváš?
Očekávám opět těžký a vyrovnaný zápas. Svítkov ukázal, že v extralize není náhodou. Takže se na utkání musíme dobře připravit a předvést perfektní výkon, abychom přivezli body do Plzně.