Pilsen Challenge 2023: Po úvodním dni se o první místo dělí Plzeň s Kert Parkem

Na mezinárodním turnaji se mečouni po prvním hracím dni nacházejí se čtyřmi body na prvním místě, stejně je na tom také Kert Park. Oba týmy jedno utkání vyhráli, v jednom bylo skóre nerozhodné. Ostatní mužstva na vítězství čekají, Nitra vybojovala dva body, jeden získaly reprezentace U20 a Oberwil.

V prvním hracím dni se nejprve utkali plzeňští hokejbalisté s reprezentací do 20 let. V jedenácté minutě se vedení ujala reprezentace, když se od modré prosadil Daniel Pavlík, který v souboji nastoupil proti domácím týmu. Pak už se ale síť vlnila jen na druhé straně, ve druhé části nejprve snížil Marek Švarc, pak zamířil přesně Jakub Vobruba. Ve třetí třetině skóre navýšili David Smejkal a Martin Davídek a Plzeňští si zapsali první tři body.

V další zápase poměřili síly Oberwil a Nitra. Švýcarský tým se v první třetině dostal do dvoubrankového vedení, když slovenského gólmana překonali Raphael Enzler a Tomáš Kudela. Ve druhé části se skóre neměnilo, v poslední se ale slovenští hráči dotáhli, když se dvakrát prosadil Adam Snovák. Do konce základní hrací doby se už nikdo neprosadil a každý celek získal bod.

V následujícím souboji se poprvé představil Kert Park, který se setkal s reprezentací U20. První střela se ujala až ve druhé části, ve čtrnácté minutě se prosadil Lukáš Plzák, o necelé dvě minuty později navýšil skóre Jakub Kovárník. Ve třetí třetině se ale reprezentační hráči nevzdali a jednou brankou snížil Richard Vizváry. Na něj pak navázal Aleš Macek a utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Mečouni se poté střetli s Nitrou. V první třetině šli plzeňští hráči do vedení, když se od modré prosadil Jan Miksan. Ve druhé části ale hosté nejdříve vyrovnali, postaral se o to Michal Cintula, do vedení je pak poslal Filip Petrovič. Za nedlouho se blýskl individuální akcí Martin Muchka, ze středního pásma si naběhl až před branku a srovnal. Za brankovou čárou pak už další míček neskončil, obě mužstva zaznamenala bod.

O další body bojoval Oberwil s Kert Parkem. Pražané vstoupili do utkání lépe, nejprve jim zařídil vedení Tomáš Lhota, o chvíli později se prosadil také Dalimil Zvonek. V páté minutě byl překonaný také Varga, když snížil David Kapánek. V první třetině ale ještě upravil skóre Vojtěch Jágr, sedm vteřin před koncem druhé části navýšil náskok Lukáš Lhota. Pražští hráči tak vyhráli, na svém kontě mají čtyři body.

Průběžné pořadí

HBC Plzeň1-1-06:34b
HC Kert Park Praha1-1-06:34b
HBK Nitrianski Rytieri 0-2-04:42b
Reprezentace ČR U200-1-13:61b
Oberwil Rebells0-1-13:61b