Halu o víkendu zaplnily turnaje (mini)přípravky a MŽ, trenéři hráče chválí

V sobotu přípravky a minipřípravky, v neděli mladší žáci. Plzeňští mládežnici si o víkendu užili turnajového formátu a vyzvali soupeře mimo region Jih a Západ. Mladí mečouni své trenéry potěšili ve všech třech případech. Mladší žáci navíc v silné konkurenci zvítězili.

Turnaj přípravky a minipřípravky

Pro minipřípravku a přípravku se v sobotu nejednalo o první zimní turnaj. Přesto byl speciální v tom, že se mečouni nepotkali jen s týmy ze západočeského či jihočeského regionu. Na Košutce změřily síly v obou kategoriích výběry Plzně, Rebel Praha, berounských Keltů a Prachatic.

Minipřípravka turnajového formátu užila dosyta. Mečouni si „vyzkoušeli“ všechny druhy výsledků. Trenér Petr Lakó má pro své svěřence po turnaji slova chvály. „Za všechny zápasy musím kluky ze své pozice pochválit. Všichni bojovali a snažili se, myslím, že to všechny v sobotu bavilo. Navíc jsme potkali velmi kvalitní soupeře,“ shrnul po turnaji Lakó. Plzeňský trenér je rovněž potěšen tím, že se do týmu daří začleňovat nové tváře v předškolním věku, kteří již absolvují turnaje.

Stejní soupeři čekali také na přípravku. Mečouni postupně vyzvali berounské Kelty, Prachatice, Rebel Praha. Po opatrném začátku proti Berounu nastříleli mečouni pět branek a zapsali první vítězství na turnaji. V nastaveném trendu pokračovali. Po přesvědčivé výhře nad Prachaticemi přišlo dramatické utkání s Rebely, ve kterém hosté pětkrát srovnali, mečouni v závěru ovšem vsítili vítěznou branku utkání, díky které zvítězili v celém turnaji.

Trenér Marek Štrunc i jeho svěřenci tak obstáli v silné konkurenci. "Byl jsem plný očekávání, a to i kluci, neboť měli možnost srovnat své výkony s týmy mimo náš region. Mám z dalších výher radost. Již na podzim kluci čtrnáctkrát vyhráli a jen jednou odešli poraženi. V této kategorii samozřejmě nejde o výsledky, ale s vedoucím týmu se při trénování kromě zábavy zaměřujeme také na zodpovědnost, a ta je v zápasech znát," těší trenéra Marka Štrunce.

Zápasy přípravky v letošním ročníku

Zimní pohár mladších žáků 2023

V neděli patřila hala kategorii mladších žáků, přestože na plzeňské straně se zapojila řada hokejbalistů, kteří stále spadají do přípravkových ročníků. Mečouni na turnaj pozvali blízkou Třemošnou, dále berounské Kelty a pardubický Svítkov. Zápasy turnaje ukázaly, že týmy spolu dokáží sehrát velmi vyrovnané duely, v nichž rozhodují maličkosti.

Plzeňský tým mladších žáků na začátku ročníku prošel velkou obměnou, tým doplnily nové tváře také v průběhu sezóny. Na domácím turnaji ale prokázal svoji sílu a díky třem vítězstvím jej ovládl! A jak turnaj viděl trenér Michal Samec? „Celkové první místo pro mě bylo velkým překvapením v pozitivním slova smyslu. Zápasy byly velmi vyrovnané. Rozhodovaly v nich detaily, individuální kvalita a troufnu si říci, že v našem případě hlavně odhodlání a touha jít za vítězstvím,“ pojmenoval příčinu triumfu čtyřiadvacetiletý trenér.

Právě odhodlání a odvedená práce v trenérových očích výrazně přebila dovedností a taktické chyby, na úrovni MŽ zcela logické. „Všichni hráči podali nadstandardní výkon a společně vytvořili tým, který byl velice silný a dokázal přehrávat soupeře prezentující se na kategorii MŽ velice kvalitní hrou. Za první místo jsem určitě rád, ještě radši jsem však za všestranný posun, který hráči udělali od začátku sezóny a dokázali jej prodat na jednom z pomyslných vrcholů sezóny, kterým takto obsazený turnaj, vzhledem k formátu soutěže MŽ, určitě byl“ kvituje Michal Samec.

Výsledky turnaje a celkové pořadí