A-tým povede ve zbytku sezóny jako hlavní trenér Michal Edl

Na poslední schůzi předsednictva klubu HBC Plzeň došlo k výrazným změnám v realizačních týmech. Tou hlavní je, že do konce ročníku 2022/23 povede extraligový A-tým Michal Edl, který na lavičce střídá Tomáše Semeru, jenž míří k B-týmu. FOTO: Jaroslav Soukup, HBC Hostivař.

Změny přibližuje předseda klubu Josef Kadaně. "Předsednictvo HBC Plzeň na své pondělním zasedání schválilo změny realizačních týmů do konce jarní části sezóny 2022/23. A-mužstvo povede jako hlavní trenér Michal Edl, na pozici asistenta pokračuje Martin Kadaně. Juniory nadále povede hlavní trenér Vít Čapek, jako asistent trenéra bude u týmu působit Tomáš Semera. Dorostence převezme po Michalovi Stanislav Kastner, pozice asistentů se nemění, tedy Petr Kanta a Tomáš Nejedlý." shrnul rošády předseda klubu.

Michal Edl je pamětníkem posledního plzeňského titulu z roku 2005, který vybojoval mimo jiné společně s Tomášem Semerou a Martinem Kadaněm. Byl také u prvního českého titulu na MS do 20 let v roce 2002. Hráčkou kariéru uzavřel bronzovou extraligovou medailí z roku 2016, kdy jako kapitán vedl plzeňský tým, který ve zmíněném roce ovládl základní část.

Trenérskou kariéru načal hned vzápětí, kdy A-tým dovedl nejprve do semifinále a poté do čtvrtfinále. Od sezóny 2018/19 vedl Michal Edl plzeňský dorost, se kterým ještě před týdnem oslavil triumf v eXcellent League. Dále Edl v minulých letech působil v realizačním týmu reprezentace U16, vzhledem ke covidové pandemii ovšem nemohl tým vést na mistrovství světa. Na loňském Evropském poháru v Pardubicích ovšem české výběry do 16 let pod vedením Michala Edla zvítězily.