Mečouny čeká další zápas, na domácím hřišti se utkají s Ústím nad Labem

V dalším utkání jarní části se mečouni na domácím hřišti setkají s Ústím nad Labem. Plzeňští se budou snažit získat první body v jarní části a přiblížit lepším pozicím. Také Ústí v minulém zápase prohrálo a v Plzni bude bojovat. V domácím prostředí se představí také B-tým, do jarní částí vstoupí i starší žáci.

HBC Plzeň - Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 4. března od 14:00

V prvním utkání jarní části se plzeňským hokejbalistům nepodařilo snížit ztrátu na pozice pro postup do play off a jsou stále na předposledním místě. Na domácím hřišti jim dělalo problémy proměňovat šance a Karviné podlehli 1:4. V zimní přestávce se ale poctivě připravovali, na domácím turnaji Pilsen Challenge se setkali se silnými soupeři a radovali se z vítězství.

Ústí nad Labem se nachází s dvaceti pěti body na šestém místě, na devátou Hostivař má ale jen šestibodový náskok. Také ústečtí hráči nevstoupili do druhé části sezóny úspěšně, s Hostivaří prohráli 1:3. Hostivařští se ve druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení, ve třetí pak Ústí snížilo, ale o necelou minutu později soupeř proměnil trestné střílení.

První vzájemné utkání v letošní sezóně zvládli lépe ústečtí hráči. Na severu Čech se v první části žádná střela neujala, v další se nejprve prosadili domácí v oslabení, zanedlouho využili i přesilovou hru. Plzeňským hráčům se nedařilo překonat ústeckého gólmana, nedotáhli se ani ve třetí třetině, naopak Ústečtí ještě potrestali vyloučení plzeňského hráče a vyhráli 3:0.

Do dalšího zápasu vstoupí mečouni s novým hlavním trenérem Michalem Edlem, který vystřídal Tomáše Semeru. V utkání budou chtít plzeňští hráči zlepšit koncovku a vybojovat první body v jarní části. K nejproduktivnějším hráčům zatím patří Vít Lokajíček, který vsítil čtyři góly a na osm nahrál. Stejný počet branek má na svém kontě také Martin Davídek, jenž se jako jediný prosadil v minulém souboji.

Nejvíce bodů z ústeckých hráčů posbíral Pavel Krajíček, který před letošní sezónou přišel z Mostu. Zatím si zapsal osm gólů a devět nahrávek. Stejný počet bodů má na svém kontě také Vojtěch Červinka (4+13). Ústí patří k nejméně inkasujícím týmům, Tomáš Rechtorik má úspěšnost zásahů 90,95 %.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 4. března

A-tým: HBC Plzeň – Ústí nad Labem (14:00)
Starší žáci: Prachatice – HBC Plzeň (11:00)

Neděle – 5. března

B-tým: HBC Plzeň B – Blatná (14:00)