Šel jsem to zkusit a chytlo mě to, u hokejbalu bych chtěl nějakou dobu vydržet, nezastírá Karel Škarka

V minulém utkání získali mečouni v Hradci Králové dva body a přiblížili se desátému místu. V prodloužení rozhodl zápas Karel Škarka, který vsítil první gól v Extralize mužů. Plzeňský hokejbalista posílil tým před jarní částí, rozpovídal se o příchodu k tomuto sportu, očekáváních nebo dalším souboji.

Karle, o víkendu jste v Hradci Králové vybojovali už třetí výhru v jarní části a na desáté Prachatice vám chybí jen bod. Věříte si nyní v zápasech více?
Určitě ano, každá výhra přidá na sebevědomí do dalšího zápasu. Do sobotního utkání bychom tak měli jít dobře naladění.

Úvod se lépe povedl Hradci, pak jste srovnali a měli více šancí. Po základní hrací době ale bylo skóre vyrovnané 1:1. Bylo to náročné utkání?
Náročné jsme si to utkání udělali vesměs sami, když jsme stejně jako v posledním zápase inkasovali jako první a museli tak dotahovat. Ve druhé a třetí třetině jsme museli zabrat, abychom jsme se dostali do vedení, což se ale i přes zlepšenou hru bohužel nepovedlo a zápas tak musel jít až do prodloužení.

V prodloužení jsi rozhodl jen deset vteřin před koncem, byl to tvůj první gól v Extralize mužů. Sledoval jsi čas, že už zbývá jen pár vteřin? Jak celá situace vyplynula?
Šli jsme zhruba 30 vteřin před koncem prodloužení na buly v útočném pásmu, takže jsme věděli, že moc času dát gól nezbývá. Z první bule se nám gól dát nepodařilo, takže se buly opakovala. Naštěstí jsme se po této buly už dostali k míčku, přišla střela od obránce z vrcholku kruhů. Brankář střelu vyrazil pouze před sebe a mně nezbylo nic jiného než to uklidit do brány.

V předchozích dvou zápasech jsi nastupoval na pozici obránce, nyní ses vrátil do útoku. Kde se Ti hraje nejlépe?
Asi v útoku, přece jenom jsem od mala hrál vždy vpředu, ale pokud je potřeba, tak nemám problém naskočit i v obraně.

Plzeňský A-tým jsi posílil přes zimní přestávku, dříve jsi ale v nejvyšší hokejbalové soutěži nehrál. Jak ses dostal k týmu a celkově k tomuto sportu?
Do týmu mě přivedli tři Martinové, Davídek, Muchka a Kunzmann, za což jim děkuji, protože je zde super parta, bez které by ten hokejbal nebyl ono.

Máš zkušenosti z hokeje, kde jsi hrál několik sezón. Je něco, na co se v této soutěži špatně zvyká oproti hokeji kromě jiné obuvi?
Asi nejvíce na míček, někdy je až moc kulatý a ne vždy poslouchá... (úsměv).

V Extralize mužů jsi tak první sezónu. Naplnila se tvá očekávání, nebo jsi měl jiné představy?
Popravdě jsem představy neměl žádné, šel jsem to zkusit, chytlo mě to, takže bych chtěl u hokejbalu ještě nějakou dobu vydržet, pokud bude ta možnost.

V sobotu budete chtít prodloužit vítěznou sérii v domácím utkání s Kladnem, které do jarní části nevstoupilo dobře, ale v posledních zápasech už se mu dařilo. Co bude důležité, abyste souboj zvládli?
Určitě si musíme pohlídat vstup do utkání, potažmo celou první třetinu, protože ty se nám v posledních zápasech vůbec nedařily. Pro zisk tří bodů bude také potřeba přenést do zápasu nacvičené věci a dodržovat taktické pokyny. V neposlední řadě bude důležité vyvarovat se zbytečných faulů.