Áčko na Košutce přivítá Kladno. Nově v Precol Aréně

Základní část nejvyšší soutěže se chýlí ke konci, extraligové celky čekají závěrečná tři kola. Mečouni jsou definitivně ze hry v boji o play-off, již déle se ale soustředí na vylepšení pozice pro play-down. Ve zmíněných třech duelech se dvakrát představí doma. Poprvé v sobotu proti Kladnu. Nově se extraliga na Košutce bude hrát v Precol Aréně.

HBC Plzeň – HBC Kladno, sobota 1. 4. 2023 od 11:00

Precol Aréna, hokejbalová hala města Plzně, nově pojmenovaná po jednom z hlavních partnerů klubu, bude v sobotu dějištěm utkání mezi Plzní a Kladnem. Týmy, které ještě před covidovou pandemií soupeřily na samotném čele, se nyní nacházejí ve spodnějších patrech tabulky a v závěru základní části bojují o každý bod.

Jedenáctí Plzeňané by v tabulce rádi přeskočili Prachatice. Ve zbylých třech duelech jim stačí získat o bod více, než Jihočeši. Ve prospěch mečounů hraje vzájemný zápas. Pokud by nezamíchal kartami dosud poslední Hradec Králové, Plzeň a Prachatice by se střetly v play-down mezi sebou. Tým na desáté příčce by sérii začínal v domácím prostředí.

Na Kladně si v posledních dvou kolech velmi hlasitě oddechli, jelikož tým pod vedením Slavomíra Švancara velmi složitě bojoval o pozici mezi nejlepší osmičkou. Po výhře 3:0 v Ústí nad Labem otočilo Kladno domácí utkání proti Letohradu. Středočeši srovnávali na 3:3 pouhé dvě sekundy před uplynutím základní hrací doby. V samostatných stříleních pak výhru Kladnu trefil kapitán Martin Špaček. Kladenští jsou před zápasem v Plzni na sedmé pozici, jistotu play-off sice nadále nemají, přesto se k ní v posledních dvou kolech výrazně přiblížili.

Plzeňané v uplynulém kole rovněž získali po dvou bodech. Druhou venkovní výhru v sezóně „urvali“ v Hradci Králové. Na východě Čech ovšem na samostatná střílení nedošlo. Deset sekund před koncem prodloužení rozradostnil plzeňskou střídačku premiérovou trefou Karel Škarka. Mečouni tak za pět jarních kol vyrovnali bodový zisk, který nastřádali během podzimní části.

Střet mezi Plzní a Kladnem věští vyrovnanou bitvu dvou celků s totožnou aktuální formou. Bodový zisk ze sobotního duelu se v konečném součtu může jevit jako klíčový. V Hradci byl u obou plzeňských gólů Vít Lokajíček (1+1), který je před zápasem s Kladnem nejproduktivnější hráčem Plzně (6+11).

Na kladenské straně se nejvíce daří Petru Adamovi (5+10). Pozor si Plzeňané musejí dát také na jarní posily. Zbytek disciplinárního trestu byl prominut Schnaubeltovi (v pěti zápasech 4+1) a obranu dopnil reprezentant Hrabar, který v týdnu rozhodl zápas Českého poháru proti Pardubicích (2:1 po samostatných stříleních).

Utkání startuje v Precol Aréně v 11:00. Vstupné na utkání činí 30 Kč. Přijďte mečouny podpořit!

Program víkendu:

Sobota – 1. dubna

A-tým: HBC Plzeň – Kladno (11:00)
Starší žáci: Písek – HBC Plzeň (12:00)

Neděle – 2. dubna

B-tým: HBC Plzeň B – Kelti 2008 (14:00)
Dorost: Kert Park – HBC Plzeň (14:00)