Plzeň poměří síly s vítězem základní části, na Velký pátek se utká s Kert Parkem

K poslednímu venkovnímu zápasu v základní části vyjedou mečouni v pátek na Lužiny, kde se utkají s Kert Parkem. Plzeňští se pokusí vítěznou sérii natáhnout, proti Pražanům je ale nečeká nic lehkého. Kert Park v jarní části ještě neprohrál, o první bod přišel až v minulém duelu. Utkání bude vysíláno živě na YouTube.

HC Kert Park Praha - HBC Plzeň, pátek 7. dubna od 11:00

Do jarní části vstoupili mečouni ve skvělé formě, minulý zápas už vyhráli třetí utkání v řadě. Celkem se z vítězství radovali čtyřikrát v šesti utkáních. V tabulce se plzeňští hráči nacházejí na desátém místě, tři body ztrácí na deváté Dobřany. Sérii výher začali mečouni na domácím hřišti proti Letohradu, který porazili 6:4. V dalším duelu překonali Hradec Králové v samostatných stříleních 2:1. Minulý týden odehráli náročný souboj s Kladnem, vítězství domácím vystřelil až ve čtyřicáté třetí minutě Majer (3:2).

Kert Park už má jisté vítězství v základní části. Ve druhé části sezóny zatím příliš šancí soupeřům nedal, o první bod ho obrala až o minulém víkendu Karviná, když o vítězi rozhodlo prodloužení. Pražané v utkání vsítili šest branek, momentálně jich na svém kontě mají 113 a vyrovnali tak rekord v počtu vstřelených gólů. V jarní části v každém utkání rozvlnili síť alespoň pětkrát.

V prvním vzájemném souboji v letošní sezóně se na západě Čech rozhodlo až v posledních vteřinách, nakonec byl úspěšnější Kert Park. Plzeňští nejprve prohrávali o dvě branky, ztrátu se jim podařilo smazat a odpověď našli také na třetí gól hostů. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení. Tři body vystřelil Kertu jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby Danko. Prohru mu Plzeň oplatila o zimní přestávce na mezinárodním turnaji Pilsen Challege, kde vyhrála 5:0.

V produktivitě se z plzeňských hráčů zatím nejvíce daří Vítu Lokajíčkovi (6+11). Za ním je s šestnácti kanadskými body za osm gólů a stejný počet asistencí Jakub Vobruba, který se proti Kert Parku na Pilsen Challenge prosadil dvakrát. V minulém utkání si přihrávku u vítězné branky zapsal kapitán Martin Kunzmann, jenž se nedávno vrátil do sestavy.

Nejproduktivnějším hráčem Kert Parku je Dalimil Zvonek (12+31). Spolu s Janem Čejkou se nachází také na čele produktivity Extraligy mužů, navíc zatím posbíral nejvíce asistencí. V jarní části tým posílil Martin Kruček a v šesti zápasech už se blýskl čtyřmi trefami a čtrnácti přihrávkami. V brance dostává ve většině utkáních prostor Jiří Návara.

Utkání můžete sledovat živě zde.

Program víkendu:

Pátek 7. dubna

A-tým: Kert Park – Plzeň (11:00)

Neděle 9. dubna

B-tým: Plzeň – České Budějovice (15:00)
Dorost: Plzeň – České Budějovice (13:00)