Můj návrat byl takový impuls, stále jsem byl v laufu z titulu, říká Martin Kunzmann

Po návratu ze Švýcarska vstoupil Martin Kunzmann do letošní sezóny jako kapitán týmu. Z Grenchenu si přivezl dvě zlaté medaile a stal se výraznou posilou mužstva. V podzimní části ho postihlo zranění, ale hned jak to šlo, vrátil se zpět na hřiště. Nyní se těší na derby s Dobřany a chce zakončit základní část vítězstvím.

Martine, po nepříjemném zranění z podzimní části ses před necelými třemi týdny vrátil do sestavy. Jak se cítíš na hřišti krátce po návratu?
Začal jsem hrát hned po tom, co mi to umožnil lékař. Tím ale dost ztrácím ve fyzičce, síle a vlastně i ve všem ostatním. Každopádně jsem rád, že jsem zpět v procesu.

V jarní části se tým prezentuje skvělými výsledky, před pátečním utkáním jste vyhráli tři zápasy v řadě. To je nejdelší vítězná série v letošní sezóně. Vrátil se po delší době do týmu větší klid?
To zní dokonce hůř, než vypadá (úsměv). Ne, určitě je v kabině vidět progres. Myslím si ale, že zápasů jsme mohli vyhrát víc i na podzim. Tam chybělo vždy málo, aby se nějaké body udělaly. Pořád máme herní výpadky, ale pracujeme na nich. Cílem je přenést si teď co nejvíc pozitivního do závěrečné části sezóny.

V pátek jste nestačili na Kert Park, který je ve skvělé formě, ale bojovali jste až do konce. Co je potřeba si z takového zápasu odnést?
Musím sportovně uznat, že se Kert prezentuje opravdu suverénním výkonem. Neznamenalo to ale, že jedeme do Prahy odevzdaní. Druhá třetina bohužel rozhodla. Do té třetí se šlo s cílem bojovat, přenést na hřiště herní prvky z tréninku a jsem opravdu rád, že jsme zápas odehráli až do konce s nasazením.

V minulé sezóně jsi ještě působil ve Švýcarsku, kde jsi s Grenchenem vyhrál mistrovský titul. Jak na to vzpomínáš?
Nezapomenutelný zážitek. Zpětně mi teprve dochází, jak byla ta cesta složitá a co všechno rozhodovalo o tom, že jsme vyhráli 2 zlaté medaile. Byla to neuvěřitelná jízda a je to pro mě určitě jeden z top momentů.

Po návratu ze Švýcarska jsi byl zvolený kapitán týmu. Jak se změnila tvá role mezitím, co jsi sbíral zkušenosti v zahraničí?
Tak tým se za ty dvě sezóny dost omladil. Navíc se loni hrálo play down. To myšlení bylo trochu dole. Můj návrat byl takový impuls, stále jsem byl v laufu z titulu a měl jsem opravdu chuť do hry. Věřil jsem si, že můžu týmu něco z toho předat.

Když jsi byl nedávno zraněný a nemohl nastoupit do utkání, tak ses připojil na střídačku. Vnímal jsi hru z pohledu funkcionáře jinak?
Ano, nikdy bych nevěřil kolikrát za zápas se doplňuje pití. Je pravda, že zápas vypadá úplně jinak ze hřiště a potom ze střídačky. Na střídačce vidíte všechny ty situace jinak a máte potřebu to hráčům hned sdělit a rozebírat to s nimi. Jsem rád i za tuhle zkušenost.

I když jsi několik zápasů nemohl odehrát, udržel ses mezi neproduktivnějšími hráči týmu. V minulém utkání na domácím hřišti sis zapsal asistenci u vítězné branky, nahrával jsi také v zápase s Kert Parkem. Je to povzbuzující takto pokračovat hned po zranění?
Ty dva body pro mě nejsou nějakým ukazatelem formy. Zatím se na hřišti cítím dost pozadu. Osobní souboje, klid na balonku, střelba. Na tom všem musím pracovat. Naštěstí se klukům začíná bodově dařit, a tak se výkon dělí mezi všechny hráče.

V posledním utkání základní části vás čeká derby s Dobřany. Soupeř ještě bude bojovat o play off, vy si budete chtít zajistit desáté místo a začínat play down doma. Očekáváš zápas s parametry vyřazovacích bojů?
Na tohle derby se vždy těším. Hrajeme doma, chceme si upevnit 10. místo a jít do play down v dobré formě. Zápas máme všichni v hlavě a chceme vyhrát, abychom základní část zakončili vítězně.