Základní část uzavře regionální derby. Na Košutku přijedou Dobřany

V polovině dubna Plzeňský A-tým uzavře základní část extraligy v ročníku 2022/23. V závěrečném kole budou svěřenci Michala Edla hostit Dobřany. Plzeňané si budou chtít pojistit 10. příčkou, jejich sobotní soupeř stále živí naději na play-off. Derby tak bude mít o náboj postaráno. Mládežnická družstva a B-tým vyjedou mimo Plzeň.

HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany, sobota 15. dubna 2023 od 14:00

Do konce základní části hokejbalové extraligy zbývá poslední kolo. Řada týmů má stále o co hrát. Plzeňané si proti Dobřanům půjdou za splněním jarního cíle, a tím je začínat play-down na domácím hřišti. Je již jasné, že tým Michala Edla v něm vyzve Prachatice. Mečouni k jistotě desáté příčky potřebují získat bod, aby se nemuseli ohlížet na výsledek paralelně hraného utkání Ústí nad Labem – Prachatice.

Sobotní soupeř Plzně, nedaleké Dobřany může v případě vítězství upínat zraky směrem k play-off. Bude ovšem potřebovat pomoci od Svítkova, který hraje v Kladně. Před startem sobotních zápasů se ovšem Dobřany stále nacházejí v zóně play-down. Konkrétně na deváté příčce.

Dobřany mohou litovat několika ztracených zápasů na jaře. V posledním kole ale v přímém souboji porazily Kladno a Středočeši tak neuspěli na západě Čech ani na druhý pokus. Právě proti Kladnu si Plzeň připsala dosud poslední domácí vítězství. Mečouni od trenérské výměny získali jedenáct z osmnácti možných bodů a v domácím prostředí postupně porazili Ústí nad Labem, Letohrad a Kladno. Nyní by rádi sérii prodloužili a ještě lépe se naladili na boje o záchranu.

Regionální derby vyhlíží také plzeňský kapitán Martin Kunzmann, který se na konci března vrátil po jedenácti kolech po komplikovaném zranění oka. V prvním vzájemném utkání se podílel na obou plzeňských gólech (1+1), porážce 2:4 ale nezabránil. O to větší motivaci má Kunzmann nyní. „Na tohle derby se vždy těším. Hrajeme doma, chceme si upevnit 10. místo a jít do play down v dobré formě. Zápas máme všichni v hlavě a chceme vyhrát, abychom základní část zakončili vítězně,“ popsal svůj pohled na utkání plzeňský kapitán.

Jedním z klíčů k úspěchu bude nepochybně vyvarování se oslabením. Dobřany mají po suverénním Kert Parku nejnebezpečnější přesilovky v soutěži (využití 30,26 %). Pozor si mečouni budou muset dát na bývalého spoluhráče Martina Krcha, který v průběhu sezóny navlékl dobřanský dres a z šesti branek hned pět vstřelil v početní převaze. V přesilovkách je úspěšný také nejproduktivnější dobřanský hráč Jan Kovářík (11+13).

Zápas začíná ve 14:00, vstupné činí 30 Kč. Utkání můžete sledovat také v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 15. dubna

A-tým: HBC Plzeň – Dobřany (14:00)
Starší žáci: Jindřichův Hradec – HBC Plzeň (13:00)

Neděle 16. dubna

B-tým: Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň B (15:00)
Dorost: Kladno – HBC Plzeň (16:00)
Mladší žáci: Dobřany – HBC Plzeň (10:00)