Hodnocení víkendu: Žáci porazili Třemošnou, B-tým podlehl lídrovi

Plzeňské Áčko a dorostenci o víkendu užívali hokejbalového volna. Naopak B-tým a starší žáci odehráli poslední zápasy základní části. Béčko se představilo na půdě Blatné, prvoligového lídra. Po gólově bohatém úvodu převzali iniciativu domácí a dovedli zápas do vítězného konce. Starší žáci v Třemošné potvrdili roli favorita, ti mladší pak sehráli těžkou bitvu, která se dlouho vyvíjela lépe pro soupeře, mladí mečouni měli ale skvostný závěr.

B-tým

Mečouni vyjeli na závěr základní části na půdu vítězného týmu z Blatné. Úvod připomněl poslední divokou přestřelku z Plzně. Na začátku 5. minuty vyrovnával domácí Braun na 2:2. Do konce první třetiny navíc domácí útočník zkompletoval hattrick. Mečouni hrozili zejména v přesilových hrách, využili tři z šesti. Blatné stačila jedna početní výhoda k potrestání plzeňského vyloučení a v plném počtu hráčů byla rovněž efektivnější. Nakonec Plzeňané prohráli 4:8 a po základní části se umístili na šesté příčce, která znamená předkolo play-off. V něm mečouni narazí na třetí Vlčí Smečku Ústí nad Labem.

Neděle 23. dubna: TJ Blatná Datels - HBC Plzeň 8:4 (3:2, 4:2, 1:0)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Také starší žáci absolvovali závěrečné utkání základní části na hřišti soupeře. První třetinu zde mečouni vyhráli 4:1. Na dva góly Kořínka navázal dvěma trefami Dvořák, v obou případech po asistencích Našince. Ve druhé části padlo po dvou gólech na každé straně. Nicméně v té třetí již byla herní převaha mečounů podpořena také dalšími zásahy. Mečouni tak v osmácti případech v základní části neztratili ani bod a nyní se budou připravovat na finálový turnaj, kde je čekají náročnější prověrky.

Komentář trenéra Michala Samce: V utkání jsem zaskakoval za nemocného kolegu a velice jsem se těšil, že po dlouhé době uvidím kluky ve hře. Většinu času jsme měli hru pod kontrolou, představoval bych si však ještě více klidu na míčku a týmové spolupráce. Soupeř nehrál zle a často jsme si zbytečným vymýšlením nesmyslů zbytečně zavařili. Velkou kaňkou zůstává nesmyslný zkrat našeho hráče ve druhé třetině, který do sportu nepatří a zbytečně nám zkomplikoval zápas. Můj celkový dojem je však veskrze pozitivní, spousta hráčů má na tuto kategorii velkou kvalitu a věřím tomu, že tým má na to atakovat na republikové úrovni nejvyšší příčky. Kluci však musejí udržet disciplínu a dál na sobě intenzivně pracovat. Budu jim na dálku držet palce.

Sobota 22. dubna: TJ Tatran Třemošná - HBC Plzeň 3:9 (1:4, 2:2, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáky čekal zápas s Třemošnou v domácích kulisách. Vstup do utkání se Plzeňanům příliš nepovedl a působili zabržděným dojmem, což vedlo k tomu, že soupeř šel do vedení. Odr druhé třetiny měl třemošenský gólman více práce, stav ale zůstával stále stejný. Roli mohly hrát také plzeňská vyloučení. Mečouni ovšem měli přichystaný povedený závěr, kdy čtyřmi góly v poslední třetině zvrátili vývoj utkání a oslavili domácí vítězství.

Komentář trenéra Michala Samce: K utkání jsme přistoupili od první třetiny velice lajdácky a ospale, což vedlo k tomu, že soupeř si dokázal vytvořit šance a jednu z nich i proměnit. Musel jsem o přestávce na hráče zvýšit hlas, což dělám v této kategorii opravdu velice zřídka. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl, hráli jsme aktivně a vytvořili si spoustu šancí, avšak soupeře držel opravdu skvěle chytající gólman. Ve třetí třetině se nám konečně drtivým tlakem podařilo otočit skóre zápasu a už jsme hru kontrolovali až do konce. Celý tým si za zlepšení výkonu zaslouží pochvalu, chtěl bych vyzdvihnout zejména příspěvek Tomáše Míčy, který pro tým dlouhodobě dělá spoustu cenné práce, stabilně nadstandardní výkony předvádí také Michal Šulan a také Marka Kozáka, který nám pomohl v několika jarních zápasech a jeho přítomnost na hřišti byla v neděli velice znát.

Neděle 23. dubna: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 29. dubna

  • A-tým: Plzeň – Prachatice (14:00)
  • B-tým: Vlčí Smečka Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)

Neděle 30. dubna

  • A-tým: Plzeň – Prachatice (11:00)
  • B-tým: Plzeň – Vlčí Smečka Ústí nad Labem (13:30)
  • Dorost: Plzeň – Třemošná (16:00)
  • Mladší žáci: Prachatice - Plzeň (12:00)