Všechny lajny jsou schopné dát gól, chválí starší žáky Petr Našinec

Tým plzeňských starších žáků má za sebou základní část, kterou zvládl bez ztráty jediného bodu. Mečouni k tomu sehráli řadu utkání s předními týmy z jiných regionů a zkušenosti z nich by je měly zocelit v závěrečné fázi sezóny. V kabině již téměř mohou koukat směrem k Sušici, kde se letos odehraje finálový turnaj Ligy starších žáků, přesto je nyní čekají ještě čtyři soutěžní týmy z regionu. To vše jsme probrali s Petrem Našincem, produktivním útočníkem, který letos nasbíral již přes třicet branek a třicet gólových přihrávek.

Petře, se staršími žáky jste zvítězili v základní části. Za 18 zápasů jste neztratili jediný bod. Přesto vás nyní ještě další soutěžní zápasy čekají. Dokážeš čtenářům vysvětlit, o jaké zápasy se jedná?
Jedná se o nadstavbu naší soutěže, tedy střetnutí pěti nejlepších týmů v lize. Každý tým bude hrát dva zápasy v domácím prostředí a dva na hřištích soupeře.

Již tento víkend se vydáte do Českých Budějovic. Jak vzpomínáš na dosavadní zápasy proti zdejšímu Pedagogu? Je to soupeř, na kterého se těšíš?
Zápasy s Pedagogem nejsou vždy jednoduché, jak se podle výsledku mohou zdát. Je to soupeř, který vždy dobře kombinuje a přechod do útočného pásma není lehký, protože mají v týmu několik dobrých obránců. Tyto zápasy mám rád, pocit z výhry je vždy lepší.

S největší pravděpodobností váš tým uvidíme na finálovém turnaji. Pokud bys měl popsat nejsilnější stránky letošního týmu starších žáků, jaké by to byly?
Určitě jsme dobrá parta, což je velmi důležité. Máme všechny lajny, které jsou schopné hrát velmi dobře a střílet góly. V zápasech se silnými soupeři se dokážeme semknout a zápas otočit z nepříznivého stavu.

Když srovnáš současné výkony a výkony ze začátku sezóny, kde jste udělali největší posun? Kde neopak stále vidíš rezervy?
Vidím posun v kombinaci, ale i v ní je ještě pořád co zlepšovat, protože v mnoha případech buď ještě trocha kombinace chybí, nebo je jí tam moc.

Když stejnou otázku vztahneme pouze na tebe, v jakých činnostech letos Petr Našinec udělal největší progres? V čem se chceš nadále zlepšovat?
Myslím že se zlepšila moje fyzická kondice a rychlost. Dál jsem si víc začal věřit v situacích 1 na 1. Určitě ještě musím zlepšit už zmiňovanou kombinaci s mými spoluhráči v lajně.

Sleduješ vývoj v ostatních skupinách nebo tě zápasy v ostatních regionech nechávají chladným? Přeci jen, s řadou předních týmů z jiných skupin jste se letos potkali během přípravných zápasů…
Zápasy ostatních skupin sleduji. Zápasů mimo naší soutěž jsme odehráli hodně a to hlavně s top týmy ostatních skupin. Sleduji tak především je.

Zpět k blížícímu se finálovému turnaji. Jsi jeden z pamětníků loňského turnaje v Čáslavi. Do bojů o medaile jste velmi smolně nepostoupili. Jakou zkušenost sis vzal z loňského turnaje?
Na loňský turnaj v Čáslavi jsme přijeli s domněním, že jsme na stejné úrovni jako ostatní týmy, které tam hrály. To však nebyla pravda, protože ostatní týmy byly herně na jiné úrovni, než my.

Závěrečná otázka. Jaké jsou cíle do závěru sezóny. Tvé i týmové?
Mé cíle jsou stejné jako týmové, postup na finálový turnaj a ten celý vyhrát.