Hodnocení víkendu: Starší žáci zvládli vítězný obrat, dva týmy přípravek bojovaly v Třemošné

V sobotu a v neděli šla do zápasů žákovská družstva HBC Plzeň. Starší žáci zvládli náročnou zkoušku. Řádně je prověřil jindřichohradecký Olymp, mečouni ale třemi trefami ve třetí části obrátili a prodloužili vítěznou sérii. Mladší žáci se proti budějovickému Pedagogu chvíli hledali, nakonec se ale našli a nasázeli deset branek. Hned dva týmy přípravek v sobotu vyslali mečouni do Třemošné a oba si vedly velmi dobře.

Starší žáci

Plzeňský tým starších žáků se po měsíci vrátil do Jindřichova Hradce. V sobotu ale čelil nepříliš častému vývoji zápasu. Ačkoliv se mečouni dostali do vedení, soupeř brzy srovnal a až dalších 15 minut se čekalo na gól. Ten ale vstřelil domácí Olymp a přenesl si vedení do třetí třetiny. Před Plzní tak stála pořádná výzva. Tu ovšem zvládli. Tři trefy v závěrečné třetině, konkrétně z hole Fialy a bratří Kořínků, zvrátily vývoj zápasu a zvítězili 4:2.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Odehráli jsme nejtěžší a asi nejkvalitnější zápas v naší skupině během této sezóny. Olymp dobře a aktivně bránil, my jsme měli sice územní převahu, ale zakončení nebylo dost dobré. Soupeř se dostal do vedení díky dobře sehraným přesilovkám. Ve třetí třetině mužstvo ukázalo svoji sílu a utkání otočilo. Přesto celkově velmi dobrý dojem z poslední části hry pokazila osobní nedisciplína, která nemá v našich týmech co dělat.

Sobota 13. května: TJ Olymp Jindřichův Hradec - HBC Plzeň 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Proti českobudějovickému Pedagogu byli mečouni favoritem, z prvních pozdravů na modré čáře před zápasem byla věková a výšková převaha Plzně znát. Budějovičtí hokejbalisté ale byli mečounům až překvapivě zdatným soupeřem. Mečouni měli rovněž během zápasu problém s vyloučeními. Od druhé třetiny ale plzeňské naděje zařadily vyšší rychlostní stupeň a skóre narůstalo odpovídajícím způsobem. Mečouni nakonec oslavili vítězství 10:2. Šest z deseti branek obstarali bratři Šplíchalové.

Komentář trenéra Michala Samce: Soupeř přijel s velice mladým týmem, kde ani ne polovina hráčů věkově spadala do kategorie mladších žáků, což bylo od první minuty na hřišti znát. Přesto se hráči Budějovic prezentovali velice sympatickou a nebojácnou hrou hlavně v obranné fázi, za což jim patří velké uznání. My jsme naproti tomu laxní hrou dozadu a "profesorskou" hrou s vymýšlením nesmyslů směrem dopředu umožnili soupeři s námi odehrát výsledkově vyrovnanou první třetinu. Místo toho, abychom si hru zjednodušili pohybem, komunikací a efektivní kombinací, zůstával kolikrát z našeho počínání na hřišti rozum stát. K počtu vyloučení, vzhledem k obrazu hry a počtu střel soupeře na bránu, se ani nechci vyjadřovat a s nedisciplinovaným počínáním některých hráčů mi začíná docházet trpělivost. Jsem rád, že po zbylé dvě třetiny jsme naši hru dokázali výrazně zlepšit a k vidění byly opravdu pěkné akce. Příští týden v Suchdole nás ale čeká úplně jiný zápas, kde musíme od začátku předvést náš nejlepší výkon, pokud chceme pomýšlet na úspěch.

Neděle 14. května: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 10:2 (2:1, 3:0, 5:1)
Podrobnosti o utkání

Přípravka

Dva týmy přípravek se představily v Třemošné. Mečouni byli rozděleni dle věku. Oba týmy si vysloužily pochvalu za předvedené výkony a potvrdily, že hráči přípravky letos dělají trenérům pravidelně radost.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Na předposlední turnaj hraný v Třemošné za mečouny nastoupila dvě mužstva. Ti zkušenější sehráli postupně utkání proti Dobřanům a domácí Třemošné. Ani v jednom utkání mečouni nezaváhali. Kluci o sobě věděli, nebáli se hrát, byla vidět jednoduchá hra a hodně přihrávek a tím dostávali soupeře pod tlak. Druhý náš tým sehrál utkání proti Blovicím a Stříbru. První zápas byl sehrán na pohodu, ale utkání a remíza se Stříbrem byla těžce vydřena. Hráči Stříbra byli vždy o krok napřed a častou střelbou si vystříleli náskok po první třetině 3:0. Ale naši nováčkové nesložili zbraně. Změnili hru, včasným přistupováním k soupeři začali mít navrch ze hry. Přidala se i obětavost v osobních soubojích. Zaslouží si velkou pochvalu, velkou bojovností dotáhli utkání do remízového stavu 5:5.

Program příštího víkendu:

Neděle 21. května

  • Dorost: Plzeň - Blatná (11:00)
  • Mladší žáci: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (12:30)