Preview: Dorost stále bojuje o první příčku, v neděli doma přivítá Blatnou

O nadcházejícím víkendu se na modrou čáru před úvodním buly postaví celky plzeňského dorostu a mladších žáků. Oba týmy čekají poslední dvě utkání základní části jejich soutěží. Zatímco mladší žáci se vydají na jih Čech k zápasu se Suchdolem nad Lužnicí, dorostence čeká duel v Precol Aréně s Blatnou.

Extraliga dorostu: HBC Plzeň - TJ Blatná Datels, neděle 21. května 2023 od 11:00

Divize Západ dorostenecké extraligy spěje k velmi zajímavému závěru. Dvě kola před koncem se hned tři celky na čele tabulky seřadily v rozmezí pouhých dvou bodů. První dva týmy si zajistí účast na finálovém turnaji, třetí si bude muset klestit cestu kvalifikačním turnajem. Mečouni budou atakovat vedoucí duo Kladno (41 bodů), Beroun (40 bodů) ze třetí pozice (39 bodů). Papírově nejslabší karty v rukou má paradoxně vedoucí Kladno, jelikož má odehráno o jedno utkání více. O pořadí na druhém a třetím místě rozhodoval vzájemný zápas v minulém kole. Plzeňané se na hřišti Keltů hned třikrát radovali z vedoucí branky nakonec ale padli výsledkem 3:4 po prodloužení, když dojeli na řadu vyloučení.

Nyní už ale mečouni obrátili list a soustředí se na zápas proti Blatné. Ta zatím z šestnácti duelů zvítězila jen dvakrát. V obou případech proti poslední Třemošné. V Plzni tedy favoritem nebude, žádného soupeře ale není radno podceňovat. V kabině dorostu by rádi navázali na poslední dvě domácí bitvy proti tabulkově slabším soupeřům, když mečouni nedopustili žádné drama a českobudějovický Pedagog porazili 9:3, respektive Třemošnou 10:0.

V závěru základní části a v další fázi kvalifikačního či finálového turnaje se plzeňským hráčům budou hodit nabité zkušenosti ze zápasů mužských soutěží. Někteří hráči si letos vyzkoušeli prvoligovou úroveň v dresu plzeňského B-týmu, ještě více dorostenců naskočilo ve 2. lize pod hlavičkou C-týmu. Můžeme například zmínit duel z 8. května letošního roku, kdy plzeňské Céčko porazilo silné Litice 9:4. Dorostenecké duo Jan Kraus a Martin Král, které má mimo jiné šanci vybojovat si účast na libereckém MS do 16 let, si v něm připsalo po pěti bodech (3+2)!

Zvládne plzeňský dorost rozlučku s Precol Arénou a domácím publikem a přiblíží se opět účasti na finálovém turnaji? Zápas s Blatnou startuje v neděli v 11:00.

Program víkendu:

Neděle 21. května

  • Dorost: Plzeň - Blatná (11:00)
  • Mladší žáci: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (12:30)