Hodnocení víkendu: Dorost nezaváhal, mladší žáci přivezli cenné vítězství

Základní část mládežnických hokejbalových soutěží, ve kterých figurují plzeňské celky, se blíží ke svému konci. Dorostenci se opět přiblížili přímé účasti na finálovém turnaji. V domácím prostředí potvrdili roli favorita a porazili Blatnou. Cenné vítězství získali mladší žáci, jako první tým v soutěži letos zvítězili na hřišti Suchdola nad Lužnicí. Vyřazovací boje začaly ve druhé lize. Plzeňský C-tým přešel přes Stříbro.

C-tým

Ve 2. lize skupiny Západ se rozběhlo předkolo play-off. Mečouni si museli cestu dál proklestit přes stříbrské Buldoky. To se jim o víkendu podařilo. První duel v Precol Aréně v sobotu rozseklo až prodloužení. Zápas měl pořádný náboj. Mečouni třikrát v zápase dotahovali. Potřetí srovnali až necelé dvě minuty před koncem. Výhru 4:3p vystřelil v 50. minutě Martin Zrna.

Nedělní duel na půdě Stříbra se pak proměnil v jasnou plzeňskou záležitost. Plzeňané využili pomoci několika hráčů z juniorské či dorostenecké kategorie, po celý zápas měli herní a střeleckou převahu a zvítězili vysoko 7:1. Nyní je čeká semifinálový boj proti celku HBC Plzeň-Litice.

Dorost

Role favorita se mečouni zhostili brzy. Již v první minutě je do vedení poslal Procházka. Ani přes herní převahu domácího celku ale další gól do konce třetiny nepadl. Plzeňané si poté zopakovali úspěšný vstup do druhého dějství, když se opět trefili v jeho úvodní minutě. Poté se už střelecké kohoutky otevřely a plzeňský dorost mohl oslavit výhru 8:1. Zápisy do listin střelců a nahrávačů si mezi sebe tentoktát rozdělilo hned jedenáct hráčů.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V neděli jsme přivítali tým Blatné. Rozdíl v bodech mezi oběma týmy mohl svádět k podcenění, ale to jsme nechtěli dopustit. Přesto jsme 1. třetinu vyhráli jen 1:0 a naše hra rozhodně nebyla taková, jak bychom si představovali. O přestávce jsme si řekli, že hru musíme zjednodušit a situace nepřehrávat. To se ve zbytku zápasu projevilo na skóre, přestože na počet šancí s produktivitou spokojeni být nemůžeme. I proti slabším soupeřům, musíme herní situace řešit dobře a vytvářet si správné návyky pro závěr sezóny. .

Neděle 21. května: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 8:1 (1:0, 4:1, 3:0)
Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Díky absenci zápasu starší kategorie vyrazili Plzeňané na jih Čech posíleni. Domácí Suchdol nebyl vůbec lehkým soupeřem, což se beze sporu potvrdilo. Plzeň si vytvořila dvougólové vedení v první třetině. V jednu chvíli vedla dokonce o pět branek, ale Suchdol se dvěma zásahy ve 23. minutě dostal zpět do hry. Jenže mečouni měli v brance Michala Šulana, který dal několikrát vzpomenou povedeným zákrokem na svého otce Petra. Mečouni si ze Suchdola odvezli cenné vítězství 7:3. Ačkoliv si branky a asistence rozdělila pouze trojice hráčů (Jakub Kořínek, Martin Ptáčník, Matěj Šplíchal), pochvalu si od trenéra zasloužil celý tým beze zbytku.

Komentář trenéra Michala Samce: V Suchdole nás čekal v letošní sezóně na domácí půdě neporažený soupeř, takže jsme očekávali velmi těžké a vyrovnané utkání. Do Suchdola jsme odcestovali i s hráči, kteří na jaře již pravidelně nastupují ve starší kategorii, a doufali jsme, že prodají své zkušenosti a týmu dokáží na hřišti výrazně pomoci. Jsem rád, že se naše očekávání potvrdila a tito hráči dokázali přesvědčivou hrou a příkladným přístupem rozhodnout zápas. Výhra však rozhodně nepatří pár jednotlivcům, ale celému týmu, jelikož každý hráč podal v Suchdole z hlediska bojovnosti a nasazení skvělý výkon, přestože jsme se nevyhnuli slabším pasážím, kdy nás soupeř dostával hodně pod tlak. Tam jsme se ale mohli spolehnout na skvěle chytajícího Michala Šulana, který po dlouhé době oblékl brankářskou výstroj a odchytal skvělý zápas. Zasloužená výhra s tak kvalitním soupeřem mě pak za celý tým velice těší a věřím, že je pro všechny hráče zase dalším krokem správným směrem.

Neděle 21. května: SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Plzeň 3:7 (0:2, 2:3, 1:2)
Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 27. května

  • C-tým, 1. semifinále play-off: Litice - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Prachatice (11:00)

Neděle 28. května

  • C-tým, 2. semifinále play-off: Plzeň - Litice (12:00)
  • Dorost: Ústí nad Labem - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň - Blatná (10:00)