Na turnaj se těšíme všichni a doufáme, že letos podáme lepší výkon, říká Ondřej Kočka

Plzeňským dorostencům se podařilo dostat na finálový turnaj přímo. V posledním utkání základní části k tomu výrazně přispěl také Ondřej Kočka, který vychytal čisté konto. Plzeňský brankář už v letošní sezóně sbíral zkušenosti i v Extralize, ve druhé lize za C-tým nastoupil do play off a bojujete také o nominaci na mistrovství světa. Autor fotky: SK Kelti 2008

Ondro, v základní části v divizi Západ jste skončili na druhém místě. Na první vám chyběl jen bod, na třetí jste měli jednobodový náskok. Jak hodnotíš tuto část sezóny?
Hlavní cíl byl kvalifikovat se přímo na finálový turnaj, a to se nám povedlo. Proto tuto část hodnotím pozitivně, i když některé zápasy jsme mohli odehrát lépe.

Body jste ztratili jen s prvním Berounem a třetím Kladnem. Na jaký zápas nejvíce vzpomínáš?
Beroun i Kladno patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy. Utkání s nimi jsou vždy těžká. Nejvíce vzpomínám na poslední zápas s týmem Kladna na jejich hřišti, kde jsme nejprve prohrávali 0:2, pak jsme zápas otočili na 3:2, ale po základní hrací době byl stav 3:3. Většinu prodloužení jsme bohužel hráli v oslabení, ale nakonec jsme zápas vyhráli po samostatných střílení 4:3. Z vítězství nad Kladnem jsme měli velkou radost, jelikož jsme jim oplatili porážku z podzimu.

Dostali jste se přímo na finálový turnaj, kde budete hrát o medaile. Jak se na něj těšíte?
Na turnaj se těšíme všichni a doufáme, že letos podáme lepší výkon než vloni a získáme konečně nějakou medaili.

V důležitém posledním utkání základní části jste vyhráli 3:0, Ty jsi vychytal čisté konto. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Do zápasu jsme šli všichni s vědomím, že jen výhra za 3 body nás může posunout přímo na finálový turnaj. I když jsme brzy vstřelili branku, tak nás domácí Elba první dvě třetiny potrápila. Další branka z naší strany padla až na počátku třetí třetiny, a to nás nastartovalo k výhře 3:0 a mohli jsme slavit… Jsem rád, že jsem k výhře mohl pomoci, vychytaná nula v těsném utkání vždy potěší.

V letošní sezóně už jsi sbíral zkušenosti také v Extralize mužů, kde jsi byl v pozici brankářské dvojky. Co Tě to dalo?
To je velmi těžká otázka. Během utkání jsem se snažil načerpat zkušenosti sledováním hry.

Nastoupil jsi také za plzeňský C-tým do čtvrtfinále play off druhé ligy proti Stříbru, kde se mezi tři tyče postavil Jakub Růžička, který také působí v Plzni. Byl to pro tebe trochu specifický zápas, když jste byli soupeři?
Zápasy s C-týmem se mi líbí a je to příjemné zpestření sezóny a hlavně získání herní praxe v mužské kategorii. Zápasy se Stříbrem s Růžou (Jakub Růžička, pozn. red.) v bráně hrajeme i mimo soutěž, takže pro mne se nejednalo o nijak odlišný zápas, možná jen v tom, že šlo o zápas play off.

Oba bojujete o nominaci na mistrovství světa v reprezentaci do 18 let, jste také pozvaní na červnový reprezentační kemp. S jakými cíli tam půjdeš?
Můj cíl je jasný, probojovat se až do finální sestavy týmu ČR, to znamená na kempu tvrdě makat a ukázat se v nejlepší formě. Pokud by se to podařilo nám oběma, bude to fajn.

Mistrovství světa se bude konat v Liberci. Co by pro tebe znamenalo zahrát si na světovém šampionátu v severních Čechách?
Jednoznačně by se jednalo o největší úspěch za dobu, co hraji hokejbal a další posun v hokejbalové kariéře.