Preview: C-tým se utká o titul ve druhé lize s dobřanským Béčkem

O víkendu se mezi hokejbalovými mantinely představí jen plzeňský C-tým. Ten se minulý týden radoval ve druhé lize z postupu do finále. O titul si tam zahraje s dobřanským B-týmem. Série na dva vítězné zápasy začne v sobotu na hřišti Dobřan, o den později se přesune do plzeňské haly. Autor fotky: Marek Forejt

Mečouni se v základní části umístili s padesáti body na čtvrtém místě. Ve čtvrtfinále play off se pak utkali s pátým Stříbrem. Na domácím hřišti ho porazili v prodloužení 4:3, z venkovního utkání si přivezli výhru 7:1. Stejným výsledkem skončil také první semifinálový zápas, kde plzeňští hráči byli úspěšní proti Liticím. V odvetném souboji v domácím prostředí se zase radovali, tentokrát vyhráli 8:2.

Nyní poměří síly s dobřanským B-týmem, který byl v základní části na první pozici a doslal se tak přímo do semifinále. Tam ve dvou zápasech porazil Třemošnou. Ve vzájemných duelech se v letošní sezóně více dařilo Dobřanům. V prvním utkání s nimi prohráli plzeňští hokejbalisté 2:10, v dalším jim ale porážku oplatili a zapsali si vítězství 7:2. Ve třetím na to mečouni nenavázali a soupeři podlehli 3:5.

V play off je zatím neproduktivnějším hráčem ze všech hokejbalistů v regionu David Slezák (7+6), nejlepším střelcem s osmi góly Marek Forejt. Na straně Dobřan je na čele statistik brankář Jaroslav Fukárek ml., který má úspěšnost zásahů 95,7 %. Nejvíce bodů zatím posbíral Václav Šlehofer starší, jenž má na svém kontě šest asistencí.

Program víkendu:

Sobota 3. června
C-tým, 1. finále play off 2. ligy (Západ): Dobřany B – Plzeň C (18:30)

Neděle 4. června
C-tým, 2. finále play off 2. ligy (Západ): Plzeň C – Dobřany B (18:00)