Velkolepý závěr sezóny: Den HBC Plzeň a souboje proti kanadským reprezentacím

Závěrečný (prodloužený) víkend ročníku 2022/23 bude opravdu velkolepý. V pátek jej odstartuje třetí ročník Dne HBC Plzeň. Potkají se na něm plzeňští hokejbalisté všech věkových kategorií, kteří budou proti sobě v týmech soupeřit v zajímavých disciplínách. Dostane se také na rodiče našich hráčů. Vzhledem k nevhodnému stavu venkovního sportoviště za Precol Arénou se tentokrát bude soutěžit v jejích útrobách. Neděle přinese perfektní konfrontaci. Plzeňskou hokejbalovou halu po letech využijí kanadské juniorské reprezentace, které se připravují na šampionát v Liberci. Mečouni budou moci prověřit sílu kanadských reprezentantů během přípravných duelů.

Den HBC Plzeň: Třetí ročník se uskuteční již v pátek 23. června 2023

Milou tradicí se stává akce, která je nazvána Den HBC Plzeň, která v pátek od 16:00 započne již třetí ročník své existence. Primárně spolu budou v netradičních disciplínách soupeřit tři družstva, která budou složena z plzeňských hokejbalistů od minipřípravky až po mužský A-tým. V příjemné atmosféře tak dochází k tomu, že hráči jednotlivých kategorií spolu vytvoří užší vazby a plzeňští mečouni tak budují společnou komunitu.

Nezapomínáme ani na rodiče našich hráčů, kteří jsou pevnou součástí našeho klubu a speciální soutěže tak budou připraveny i pro ně. „Vzhledem k nevyhovujícímu stavu venkovního hřiště jsme se rozhodli letos uspořádat halovou variantu. Věřím, že si všichni akci užijí minimálně tak, jako v předchozích dvou letech. Sám se těším na to, jak si kapitáni a jejich družstva poradí s týmovými disciplínami,“, nechal se slyšet místopředseda klubu Pavel Moláček. V Precol Aréně bude samozřejmě zajištěno občerstvení, akce potrvá zhruba do 20 hodin.

Po letech se do Plzně vrátí kanadské juniorské výběry. Mečouni v neděli vyzkoušejí jejich sílu

Když se v roce 2010 konalo mládežnické mistrovství světa v severočeském Mostě, kanadské výběry U18 a U20 se na něj připravovali právě v plzeňské hokejbalové hale. O dva roky později, kdy MS hostila jihočeská města Písek a Strakonice, kanadskou výpravu v Plzni doplnil také tým U16. K velkému potěšení si javorové listy vybraly Plzeň jako tréninkovou základnu také v roce 2014 před šampionátem v Bratislavě.

Nyní se juniorský šampionát po téměř deseti letech vrací do středu Evropy a kanadské reprezentační výběry se před MS v Liberci opět budou připravovat na ploše Precol Arény! V sobotu začíná tréninkový kemp celkům U16 Eeast, U16 West, U20 a U23. V neděli pak dojde na přípravné duely, kdy budou důležitým sparing partnerem právě výběry hokejbalistů Plzně! Každý ze zápasů bude trvat 2x15 minut. Proti sobě si zahrají také kanadské výběry.

„Půjde o jedinou herní prověrku našich týmů před turnajem v Liberci. Věřím, že půjde o skvělou přípravu na šampionát,“ říká Gary Slavin, plzeňským fanouškům velmi dobře známý generální manažer jednotlivých reprezentací a techický ředitel kanadské hokejbalové asociace. Jaký je důvod, proč kanadští junioři zvolili pro svoji přípravu Plzeň i počtvrté? „Plzeň pro nás vždy byla ideálním místem pro přípravu, nejen díky poloze blízko pražského letiště, ale také díky skvělému zázemí, které Precol Aréna nabízí. Klub HBC Plzeň nás v přípravě vždy podporoval a město samotné je velmi přátelské a bezpečné pro naše mladé hráče. Jsou zde skvělé možnosti stravování a služby obecně,“ dodal Gary Slavin, který do Plzně v minulosti zavítal také s mužským týmem West Coast Express.

Plzeňský hokejbalový klub si velice váží možnosti konfrontace s tím nejlepším, co nabízí kanadským juniorský hokejbal! Kanadští junioři nepochybně budou patřit k tomu nejlepšímu, co MS v Liberci nabídne. A co víc...Některý z hráčů má před sebou možná skvělou hokejovou budoucnost. Vždyť na posledním MS v St. John’s v dresu kanadské osmnáctky běhal Dawson Mercer, dnes přední útočník New Jersey Devils v NHL!

ROZPIS ZÁPASŮ: Neděle 25. června 2023

HBC Plzeň junioři – Kanada U16 West (12:30)
HBC Plzeň junioři – Kanada U16 East (13:45)
Kanada U16 West – Kanada U16 East (15:00)

HBC Plzeň muži – Kanada U23 (16:30)
HBC Plzeň muži – Kanada U20 (17:45)
Kanada U23 – Kanada U20 (19:00)