Třetí ročník dne HBC Plzeň je minulostí! Přinesl rekordní účast

Páteční odpoledne a útroby hokejbalové haly. Třetí ročník Dne HBC Plzeň znamenal v obou zmíněných aspektech novinku. Ani jedno však rozhodně nebylo na škodu, účast hráčů HBC Plzeň byla historicky největší a na ploše ve třech týmech zápolilo přes 70 plzeňských hokejbalistů od minipřípravky po A-tým. Nejvíce bodů ve sportovním víceboji nakonec nasbíral tým červených pod vedením Petra Kráčiny.

Pozice kapitánům již tradičně připadly nejzkušenějším hráčům extraligového A-týmu. Letos jimi byli Petr Kráčina (červený tým), Martin Kunzmann (černý) a Adam Roušal (modrý). Vzhledem k omezenému časovému harmonogramu se mezi sebou týmy poznávali více za pochodu, účastníkům to ale nikterak nevadilo a nejmladší hráči často využívali možnosti pohovořit s extraligovými hokejbalisty.

Organizátoři si také letos připravili pestré soutěže. Pořádání Dne HBC Plzeň uvnitř haly pro ně bylo výzvou, jak přiznává hlavní organizátor Pavel Moláček. „Na venkovním hřišti za halou bylo samozřejmě daleko víc místa, různé sportovní prostory. Museli jsme disciplíny vymyslet tak, abychom je mohli na ploše haly rychle instalovat a aby nebyly jednotvárné a každá byla jiná,“ říká místopředseda klubu.

Jak již bylo řečeno, Den HBC Plzeň 2023 se těšil rekordní účasti, kterou Pavel Moláček ani nečekal. „Ano, účast přes 70 hráčů pro mě byla překvapení. Zřejmě hrál roli i fakt pátečního odpoledne namísto soboty. Super účast jsme měli z A-týmu a dorostu, bohužel z juniorského týmu jsme měli pouze tři hráče. Celkově ale byla účast úžasná,“ pochvaluje si Pavel Moláček.

A v čem se vlastně soutěžilo? Disciplíny prověřily účastníky a jejich schopnosti při skoku z místa, při různých variacích překážkové dráhy, rychlosti a obratnosti či přesnosti kopu. Pořadí se neustále promítalo. Zamíchat jim mohly také tři statečné dobrovolnice z řad maminek našich nejmladších hráčů, které si vyzkoušely střelbu na hokejbalovou branku. V závěru si ale vytvořil náskok tým červených, vedený Petrem Kráčinou a radoval se z prvenství!

Vítězný tým

Kráčina, Majer, Ulč, Štípek, Poláček. – Pecka – Kučera, Procházka, Novák, Ferianček , Kraus – Fiala, Sýkora, Ptáčník, Kříbek, Hrabák – Kuneš, März – Soták, Štrobl – Jiránek, Štěpánek Jo., Máca. Skočný.

Zajímavostí je, že ve všech třech případech Dne HBC Plzeň se z prvenství radoval tým červených. Medaile ale obdrželi z rukou Pavla Moláčka a dalších organizátorů všichni zúčastnění. „Chtěl bych poděkovat všem účastníkům akce. Zejména pak hráčům z Áčka. Zvlášť pro nejmladší členy klubu je přínosné, když se s nimi takto jsou schopni „vyblbnout“ extraligoví hráči. Nemohu zapomenout na rodiče, kteří jsou nedílnou součástí celého dne a jsou součástí klubu. Poděkování samozřejmě patří také kolegům funkcionářům, kteří plnili roli rozhodčích.“ Tradice Dne HBC Plzeň tak pokračuje a pokračovat bude. Otázkou je, v jakém formátu. „Vyhodnotíme si letošní vnitřní variantu a uvidíme, zda se vrátíme k venkovní variantě nebo zda zůstaneme v hale. Času je na to nyní dost,“ okomentoval závěrem Den HBC Plzeň 2023 Pavel Moláček.